09 Mart 2017 Perşembe 13:41
TED Konya Koleji'nde Burslu Öğrencilerden Teknoloji Paneli

Teknoloji konusundaki gelişmeleri yakından takip eden ve öğrencilerin eğitim hayatında bu teknolojiyi pratikte uygulayan TED Konya Koleji’nde Tam Eğitimli Burslu öğrenciler tarafından “Teknolojinin Günümüze Etkileri” konulu bir panel düzenlendi.

Tüm lise öğrencilerine yönelik düzenlenen panelde “değerler açısından teknoloji” başlığı ile sosyolojik bakımdan ve kültürel değerlerimiz açısından teknolojiyle olan ilişkilerimiz; “bilgi alış-verişi için teknoloji” başlığı ile bilgiye ulaşma ve sahip olduğumuz bilgiyi paylaşma biçimimiz; “teknolojik açıdan gelişmiş ve gelişmemiş toplumlar” başlığı ile teknolojik gelişmişliğin bir topluma neler kattığı, bu toplumun refah düzeyinde yarattığı değişiklikler, teknolojik olarak gelişmemiş toplumlarla bu konuya yatırım yapabilen toplumlar arasında ne gibi farklar olduğu, nasıl bir toplumsal dönüşüme uğrattığı ve “teknolojinin yarar ve zararları” başlığı ile bireysel ve toplumsal olarak teknolojinin sebep olduğu ve potansiyel zararları TED Konya Koleji’nde tam burslu olarak eğitim gören dört öğrenci tarafından sunulup tartışıldı.

Öğrenciler tarafından ilgiyle dinlenen panel, sunumun sonunda interaktif katılımın olduğu bir foruma dönüştü ve konuşmacılar salondan büyük alkış aldılar.

TED Konya Koleji bilişim, teknoloji ve fen bilimlerine ağırlık veren, öğrencilerinin ilgilerini yine teknolojiyi kullanarak canlı tutmayı başaran bir okul. Türkiye’de ilk kez üç boyutlu teknolojiyle ders yapılan TED Konya Koleji, öğrencilerinin derse olan ilgilerini ve öğrendiklerini hatırlama oranlarını büyük oranda arttırmayı da başarmış durumda.

TED Konya Koleji, teknoloji konusunda yaptığı yatırımlarının karşılığını alıyor. Tam Eğitim Burslu öğrencilerin gerçekleştirdiği başarılı panel bu başarıyı kanıtlıyor.

Son Güncelleme: 09.03.2017 17:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol