16 Mart 2017 Perşembe 16:12
Yeni Galaxy S8'in Üstün Özelliklerine Bir Bakış

Samsung’un amiral gemisi olarak bilinen Galaxy S8 merakla beklenen bir cihaz. Bu cihazın özelllikleri ile bilgiler teknoloji gündeminde sürekli yer alıyor. Yeni gelen söylentilere göre de  Samsung navigasyon tuşları için yapılan değişiklik, bu söylentiye göre Samsung Galaxy S8 Navigasyon tuşlarında 3D Touch benzeri bir teknolojiyi kullanacak.
 

Sanal Ekran Tuşları Geliyor

Bloomber’ de bu ayın başında yayınlanan habere göre Samsung Galaxy S8’ de Navigasyon tuşlarının kapasitif özellikli modelleri yerine ana ekran tuşunun ortadan kalktığı sanal ekran tuşunun olacağı duyuruldu. Bloomberg  Samsung’ un bütün amiral gemisi akıllı telefon modellerinde olacağı söylenen bir duyuru yaptı. Sanal bir ana ekran tuşunun bundan sonraki her amiral gemisi modelinde olacağından bahseden Bloomberg’ in bu iddiası AndroidPolice’ den David Ruddock tarafından da desteklendi.


 

Kapasitif Tuşlar Tarihe Karışacak

David Ruddock’ da Samsung, Galaxy S8'de kapasitif telefon tuşlarının olmadığını söylüyor. Bu, 3D Touch teknolojisine benzeyen bir teknolojiyi navigasyon tuşlarına geçirecek olan Samsung’ un telefonlarındaki sistemin basınca duyarlı olacağı anlamını taşıyor.
 

Parmak İzi Okuyucusu Nerede

David Ruddock’ a göre cihazın ön kısmında parmak izi okuyucu olmayacak yeni yerinin nerede olduğu ise gizli kalan bir bilgi. Thouchpad üreticisi firma olan Synaptics ise bundan kısa bir süre önce akıllı telefonlar için ilk android optik parmak izi tarayıcısı ile gündemde olacağını  duyurdu. Bu Teknolojinin Galaxy S8'de kullanılması da bu durumda mümkün görünüyor.
 

Basınç Farklılığında Farklı Menü Seçenekleri

Basınca duyarlı OLED ekranlı Samsung Galaxy S8 telefonunda uygulama açılışlarında farklı basınç seçeneklerinde  menülerde farklı özellikler sunulacağı da söylentiler arasında. OLED ekranlarıyla çalışacak olan 3D Touch Sensörü üzerinde çalışmalarına devam eden Samsung bundan sonraki telefon modellerinde de bu teknolojiyi kullanacağı anlamına gelebilir. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol