20 Kasım 2019 Çarşamba 17:03
ATİLA ZORLU’NUN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen “Dünya Çocuk Hakları Sözleşmesi” ayrım gözetmeden her çocuğun sahip olduğu hakları sıralayarak güvence altına almaktadır. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yüce Meclisin açılış gününü çocuklara bayram olarak hediye etmesi ve bu anlamlı günün halen dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması bunun önemli bir göstergesidir.

Sevgiyi ve kardeşliği temsil eden, hayatımızı her yönüyle güzelleştiren çocuklara tüm haklarının korunduğu yaşanabilir bir dünya bırakmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Geleceğin teminatı olan çocuklarımızın özel bir duyarlılığa ve korumaya ihtiyacı vardır ve sevgi, sağlık, eğitim, yaşam ve korunma hakkı çocukların en doğal hakkıdır.

Çocuklarımıza yapacağımız en büyük hizmet onları sevgi ve şefkatle yetiştirmektir. Çünkü sevgi ve şefkatle yetiştirilen her çocuk büyüdüğünde bireyi olduğu topluma sevgi, şefkat ve merhametle yaklaşacaktır.

İnanıyorum ki, bu anlamlı gün, çocuk haklarının gelişmesine, çocuklara karşı uygulanan şiddeti sorgulamamıza vesile olacak, çocuklarımıza olan sevgimizi daha da arttıracaktır. Çocuklar dünyanın en büyük servetidir ve Çocuk haklarıyla çocuktur !

Bu duygu ve düşüncelerle, Tüm çocuklarımızı bu önemli gün vesilesiyle kucaklıyor, sağlıklı, topluma faydalı, üreten bireyler olarak yetişmeleri için elimizden gelen tüm gayreti onlar için göstereceğimizi belirterek Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum” dedi.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol