21 Ağustos 2016 Pazar 12:23
Arabayı Satarken Plakayı Vermemek

Arabayı satarken plakayı vermemek, başta şaşılacak bir durum gibi gözükse de aslında öyle bir durum değil. Eğer plaka özel veya anlam içeriyorsa arabayı satan kişi size plakasını vermek istemeyebilir. Şu durumu daha iyi anlayabilmeniz için bir örnek veriyim.

 Plaka 31 ARS 031 ya da 33 ASU 33 gibi özel, anlamlı bir plaka ise bende vermek istemezdim. Maalesef ki bu tarz plakaları öyle herkese verilmiyor. Para karşılığında bu plakayı alabilirsin ya da araya komiser gibi rütbeli biri girmeli. Yoksa bu tarz plakaları parasız almak çok zor. İstisna durumlar olabilir. Çok şanslısınızdır denk gelirsiniz. Emniyette plaka seçerken karışışınızda plakaların sıralı olduğu bir liste bulunur o listede varsa böyle bir plaka 50 TL karşılığında seçip alma ihtimaliniz var.

Arabayı Satarken Plakayı Vermemek size bir anlam teşkil etmeye bilir. Hatta farklı bir durum olduğundan sizi tedirginde edebilir. Araç alım satımlarında öncelikle noterde plaka değişimi istiyor musunuz sorusuna evet denmesi gerekiyor. Sonrasında plaka boşa çıkacak, buradan sonrası plakanın bağlı olduğu emniyete kalıyor. Konuyu biraz daha detaylandırmak gerekirse;Satarken alıcıya söylüyorsunuz.        Eğer plakayı değiştirmeyecekse de siz aradaki noter farkını ödeyip değiştir diyorsunuz. Adam kabul ederse, trafikteki görevliye rica ediyorsunuz, 'bu plaka benim şimdi boşa çıkıyor. Hemen arabamı getiriyorum bu plakayı ona verir misiniz?' diye rica ediyorsunuz. Yaparsa yapar.

Buradaki esas mesele ise eski arabanın plakası sistemden düşer düşmez senin arabana alabilmen. Eski plakayı alabilmek birazda emniyetteki trafik memurunun inisiyatifine kalmış bir şey. Şans veya tanıdık olması faktörleri elinizi güçlü tutar.

Kanunen de satıcı arabayı satarken plakayı vermemek gibi bir hakkı bulunuyor. Tam prosedürü bilmiyorum ama öyle bir hak var. Anlaşılacağı gibi arabayı satarken plakayı vermemek normal bir durum. İyi günler dilerim.

 

Son Güncelleme: 21.08.2016 12:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol