03 Eylül 2016 Cumartesi 16:52
Benzinli ve Dizel Araç Arasındaki Farklar

Günümüzde insanlar için otomobil satın alırken dikkat ettikleri en önemli husus dizel veya benzinli araçları tercih etmeleridir. Bu tercihler genellikle ihtiyaçlar ile bütçe yapısıyla doğrudan ilişkili olduğunu ve insanların araçlarını ne kadar sıklıkla kullandıklarıyla da ilişkili olduğunu varsaymamız yanlış olmayacaktır.

Dizel araçlarda yakıt tasarrufunun daha fazla olması bu araçları daha çok cezbeder ancak her şeyin bir bedeli olduğu gibi bu bedel de araçlar için fiyattır. Dizel araçların fiyatları benzinli araçların fiyatlarından daha yüksektir. Ayrıca bir konudan da söz etmek gerekir; araçlardaki motor güçleri(1.4-1.6-2.0 gibi) de alıcıların hangi aracı alacaklarına karar mekanizması oluşturmaktadırlar. Şöyle ki; dizel araçlar daha pahalı olduğundan bazen alıcıların bütçeleri yeterli olmuyor ve alıcılar daha ucuz olan benzinli araçlara yöneliyorlar.

Benzinli araçlar daha fazla yakıyor demiştik ancak burada devreye araçlardaki motor kapasiteleri(güçleri) giriyor. Örneğin; benzinli araç satın aldığınızda bu aracın motorunu düşük almak(1.2 veya 1.4 gibi) daha mantıklı olacaktır çünkü bu kapasiteler daha az yakacaktır ve böylelikle tasarruf etme imkânınız olacaktır ki günümüzde insanlar böyle düşünmekte olup bu yüzden benzinli araca yönelmektedirler. Ancak motor gücü yüksek olan benzinli bir aracın daima yakıt harcaması da fazla olmaktadır.

Benzinli ve Dizel Araç Arasındaki Farklar

-Dizelde, motorlar daha fazla ses çıkarırlar. Aksine benzinli de ise motordan fazla ses gelmez.

-Dizel araç daha pahalıdır. Benzinli araç ise daha ucuzdur.

-Dizel araçlar aynı güçteki benzinli araçtan daha az güç pompalarlar bu da kalkışlarda daha düşük performans sergilemelerine neden olur benzinli araçlara göre.

-Dizel araçlar kalkışlar ve daha düşük hızlarda daha az yakıt tüketirler. Ancak benzinli araçlar daha fazla yakıt tüketirler.

-Dizel araçlardaki yakıt tipi yani motorin daha ucuz olduğu için de benzinli araçlarla aynı kilometre yaptıklarında bile daha çok bütçe tasarrufu yaparlar.

Son Güncelleme: 03.09.2016 16:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol