25 Ağustos 2016 Perşembe 18:01
Borsada Köpek Balığı Tekniği Nedir?

Borsada para kazanmak kadar para kaybetmekte oldukça kolaydır. Yatırımcılar para kaybetme risklerini azaltmak için birçok yönteme başvururlar. Bu yöntemlerden bir tanesi de "Köpek Balığı" tekniğidir. Ahmet Ünver Borsada Köpek Balığı Tekniği Nedir kitabı ile okuyucularına mevcut endeksleri yorumlayarak nasıl tahminde bulunacaklarını öğretmeyi amaçlamıştır.

Temel amacı büyük yatırımcıların hareketinin izlenilerek onların nasıl hamlelerde bulunacaklarını tahmin etmek ve para kaybetme riskini sıfıra indirgemektir. Bu tekniğin en büyük avantajı ise hemen herkes tarafından kullanılabilir özellikte olmasıdır. Yani küçük yatırımcılarda bu teknikleri doğru şekilde kavradıkları takdirde borsada ki grafikleri doğru bir şekilde yorumlamayı öğrenebilecek ve doğru yatırımlarda bulunarak para kazanabileceklerdir.

 Temel Mantığı

Değersizmiş gibi gözüken ve uzun süreli elde tutulan hisse senetleri aslında spekülatörler tarafından kontrol altında tutulmaktadır. Doğru teknikler uygulanılarak bu verimsizmiş gibi gözüken hisse senetleri verimli hale getirilebilir. Bu tekniğin temel mantığı köpek balığı gibi pusuda beklemek ve gözlem yeteneğinini kullanarak dalgalanmaları önceden hissederek doğru zamanda atılım yapmaktır.

Yani gözlem yeteneğini geliştirerek piyasadaki ağababalarının hareketleri önceden tahmin etmeyi ve buna göre atılım yapmayı amaçlar. Doğru zamanda doğru yere yapılan bir hamle büyük ihtimalle başarılı olacaktır. Bu teknik yatırımcıya piyasayı grafikler üzerinden okumayı ve doğru hamleleri yapmayı öğretmeyi amaçlamaktadır.

 Köpek Balığı Tekniğinin Özellikleri

Karmaşık tekniklerden yola çıkılarak basite indirgenmiştir ve herkesin anlayabileceği seviyededir. Uzun süreli eğitimlere ihtiyaç duymaz 1-3 hafta arası sürede öğrenilebiliniz. Bu teknik kolay kullanılabilirdir çünkü bu teknikte karmaşık borsa işlemleri tek bir şablonda toplanmıştır ve alım satım işlemleri kolay bir şekilde bu şablon altında yapılabilmektedir. Bu teknikler doğru bir şekilde öğrenildiği takdirde yatırımcıya kendi yatırımının yüzde 30\'u kadar kar imkânı sağlamaktadır. Kitap yayımlandığı zamanlarda alıcılarına ücretsiz danışmanlık hizmeti de sağlamaktaydı.

Son Güncelleme: 25.08.2016 18:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol