04 Kasım 2016 Cuma 17:17
Dosteli Market Mersin'de Hizmet Veriyor

Mersin - Mersin'de Dosteli Market yardıma yetişiyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 Şubat ayında hizmete sunduğu Dosteli Market, maddi imkanları kısıtlı olan vatandaşlara hizmet veriyor.

Maddi imkansızlıklar sebebiyle Dosteli Market’in sunduğu imkanlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na müracaat ederek, durum tespit listesine isimlerini yazdırabiliyor. Kısa zaman içerisinde harekete geçen sosyal hizmet uzmanları, başvuruyu değerlendirerek, başvuru sahibinin bir ‘Mersin Kart’ edinmesini sağlıyor. Mersin Kart sahibi olan vatandaşlar, bu yolla her ay kartına yüklenen puanlar karşılığında gıdadan giyime, temizlik malzemesinden bebek bezine kadar geniş ürün yelpazesiyle alışveriş yapma imkanı buluyor.

Mersin Kartlara, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından her ay yükleme yapılırken, kullanılmayan puanlar, kartta kalmaya devam ediyor. Kullanıcılar ise bu karta sahip olabilmek için hiçbir ücret ödemiyor.

Başvuruları halen devam eden Dosteli Market’e bugüne kadar 2 bin 500’den fazla başvuru yapıldı. Sosyal hizmet uzmanları tarafından yapılan inceleme sonucunda, maddi durumu şartlara uyan yaklaşık 2 bin Mersinli, bu hizmetten faydalanmaya başladı.

Dosteli Market’ten yararlanmak isteyen vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na ya da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesinde  (http://www.mersin.bel.tr/)  bulunan formu doldurarak başvuru yapabiliyor

 

Son Güncelleme: 04.11.2016 17:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol