27 Ağustos 2016 Cumartesi 09:56
Ev Alırken Nasıl Pazarlık Yapılır?

e-karaman.com - Ev kiralarından, insanlara laf yetiştirmekten, ev sahipleriyle uğraşmaktan bıktınız. Bir ev satın almak istediniz. Bir yerde gördüğünüz evi satın almak istediniz ama bütçeniz yetmiyor. Ya o evi almak için üçüncü bir şâhısı araya geçirmeniz gerekiyor ya da sıkı bir pazarlık yapmanız gerekiyor. Üçüncü şahsı araya geçirmeden işi halletmek istediniz. Ev sahibi ile yüz yüze geldiniz ve pazarlık yapmanız gerekiyor dikkat etmeniz gereken şeyler var.

Ev Alırken Nasıl Pazarlık Yapılır Nelere dikkat edilir? Öncelikle alacağınız evin semtini konumunu bir keşfe çıkın. Bulunduğu böyle nasıl bir bölge, ev fiyatları nasıl, piyasa nasıl, ne kadar talep oluyor bunları bir araştırın görüşün. Bir ön araştırma yapmanızda fayda var. Hatta evin bulunduğu bölgede oluşan suçlar ve oranları bile pazarlıkta işinize yarayabilir. Oran fazla ise bunu kullanıp pazarlıkta fiyatı biraz daha aşağı çekebilme ihtimaliniz vardır.

Bir diğer konu da evi beğendiniz, çok hoşunuza gitti tam istediğiniz gibi bir ev. Bunu kesinlikle satıcıya belli etmeyin. Eğer satıcı, evi beğendiğinizi, almaya kesin niyetinizin olduğunu hissederse pazarlıkta indirim yapmak istemez. Evde tespit ettiğiniz sorunları ve bunların tutacağı masrafları satıcıya söyleyin ve evin fiyatından indirmeye çalışın. Ama bu işi fazla abartmamanızı tavsiye ederim.

Ev alırken nasıl pazarlık yapılır? Buna bir madde daha söylemek gerekirse evin sahibi bu evi neden satıyor? Bu konu dikkat etmeniz en mühim konu olabilir. Eğer satıcı, evi ihtiyaçtan satıyor ve satış durumları durgun ise bu elinizi pazarlıkta baya bir güçlendirir. Durum tam terside olabilir. Satış durumları çok iyidir, satıcının da ihtiyacı yoktur, kar yapma amacıyla satıyordur. Bu durumda ise eğer ev istediğiniz gibi beklentinizi karşılıyor ve evin fiyatı değerinden çok fazla değilse, satın alabilirsiniz.Ev almadan önce bazı araştırmak gerekir, pazarlıkta eliniz güçlü olsun. İyi günler dilerim.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 27.08.2016 09:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol