23 Ağustos 2016 Salı 10:47
Genç çiftçi projesi ile yeni arıcılar geliyor

Türkiye’de gençler devlet desteği ile arıcılığa merhaba diyor. Genç çiftçi projesi ile yüzlerce genç arıcılık sektörüne adım atıyor.

Türkiye  dünya bal üretiminde ikinci sırada. Ve arıcılık yaygın olarak yapılan bir sektör haline geldi. Son yıllardaki gelmeler arıcılık yapmayı ve bal üretimi kolaylaştırdı. Devlet arıcılığa desteklerini sürdürüyor. Arıcılık ormanları kurulurken bir yandan da gençler projelerle arıcılığa teşvik ediliyor.

Karaman’da arıcılığa yıllarını vermiş ana arı üretici Ali Bircan gelişmelerden memnun. Bircan,  genç çiftçi projesini sonuna kadar desteklediğini belirtiyor. Çünkü arıcılık son yıllarda belli bir yaş üstü kesimin yaptığı iş haline geldi. Oysa günümüz teknik imkanları ile bu işi yapmak çok kolay. Özellikle bir iş bulma umudu ile her sabah heyecanla uyanan gençler için yapılabilecek harika yeni bir iş.

Assale ana arı üretici Ali Bircan önümüzdeki yıllarda genç çiftçi arıcıları destekleyeceklerini belirtiyor.

Bircan;  “ Türkiye arıcılığa çok elverişli bir ülke. Ayrıca son yıllarda ana arı üretimi bir hayli gelişti. Haliyle bu işi yapmak çok kolay. Teknik imkanlarla doğadaki bala ulaşmak ve bunu tüketicilerle buluşturmak kolaylaştı. Özellikle gençlere bir iş kolu olarak bu sektörü tavsiye ediyoruz. Ülkemiz arıcılarının balı dünyada defalarca altın madalya almış durumda.

Arıcılık bir hobi olarak ta yapılabilen bir iş.  Mesai saatleri dışında kafanızı dinleyebileceğiniz, ailenizle birlikte doğal ortamda piknik yapabileceğiniz aynı zamanda ürettiğiniz balları dostlarınızla paylaşabileceğiniz güzel bir sektör.” dedi.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 23.08.2016 10:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Durmuş ali dal 2016-08-23 12:20:27

Böyle bir haberin e-karaman tarafından yapılması çok güzel bir şey. e-karaman.com arıcılık sektörü ile ilgili zaman zaman haber yapması sektöre büyük bir destektir. yetkililere teşekkürler