02 Eylül 2016 Cuma 17:12
Günümüzde En Karlı Yatırım Nedir?

Yatırım yapmak isteyenlerin en fazla merak ettiği konulardan biri de günümüzde en karlı yatırım hangisidir olduğu konusudur. Dilerseniz yatırım uzmanlarından derlediğimiz bilgiler doğrultusunda bu konu hakkında bilgiler sunalım. Herkes geleceğini garanti altına almak amacıyla çeşitli alanlarda yatırımlar yapmaktadır.

Fakat çoğu zaman doğru adrese yatırım yapmadıklarından ve bu konu hakkında uzmanlara danışmadıklarından dolayı hayalı kırıklığı yaşayabilmektedir. Peki sermayemizi kısa zaman içerisinde helal yoldan daha fazla kazanca dönüştürmek için nerelere yatırım yapmamız gerekiyor işte uzmanlardan bilgiler verilmektedir.

Günümüzün En Karlı Yatırımlarının Başında Arsa Yatırımı Geliyor

Uzmanlar geçmiş dönemlere kıyasla günümüzde en fazla kazanç getirebilen yatırımların başında arsa yatırımını göstermektedir. Uzmanlara göre özellikle imar planında yer almış olan ve şehir merkezine yakın olan arsalara yatırım yapıldığında çok kısa süreçler içerisinde kat kat kazançlar elde edilebilmektedir.

Peki Arsa Yatırımı Neden İlk Sırada Yer Alıyor?

Şimdi de bu sorumuza cevaplar sunalım. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre işte yatırımda arsaların ilk sırada bulunmasının başlıca nedenleri şunlardır;

  • Şehirleşme: Uzmanlar şehirleşmenin beraberinde arsaya olan yönelimin yükselttiğini belirtmektedirler. Özellikle de konut artışları beraberinde arsalara olan ihtiyacı arttırabilmekte ve bunun sonucunda ise arsa yatırımına teşvik etmektedir.
  • Konuta göre çok daha uygun fiyatlara sahip: Arsalar konutlara kıyasla daha uygun fiyat tarifelerine sahiptirler. Bu nedenle de yatırımda ilk sırada bulunmaktadır.
  • Kısa zamanda değer almakta: Yatırımda arsaların ilk sırada bulunmasının nedenlerinden biri de arsaların konutlara göre daha kısa zamanda değer alabilmesidir. Dolaysıyla bu avantajı sayesinde yatırım araçları arasında ön sırada bulunmaktadır. Dolaysıyla tüm bu niteliklerinden dolayı günümüzde en karlı yatırım hangisidir diye soranlara günümüzde en karlı yatırımında ilk sırada bulunan arsa yatırımının olduğunu söyleyebiliriz.

Yatırım Amaçlı Satın Alınmak İstenen Arsalarda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Uzmanlar yatırım amaçlı satın alınmak istenen arsalarda bazı önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizmektedirler. İşte bu konu hakkında uzmanlar tarafından yapılan tavsiyeler;

  • Satın alınmak istenen arsa veya arsaların özellikle şehir merkezine yakın bir konumda bulunmasına özen gösterilmelidir.
  • Satın alınmak istenen arsa veya arsaların imar planında bulunmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
  • Parselli arsalardan mümkün olduğu kadar uzak durulması gerekmektedir.
  • Tarla tarzı arsaların satın alınmaması gerekmektedir.
  • Satın alınmak istenen arsa veya arsaların bulunduğu coğrafi konumun uygun olmasına dikkat edilmelidir.

Görüldüğü üzere satın alınmak istenen arsa veya arsalarda bazı önemli ayrıntılara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu önemli ayrıntılardan tarla tarzı arsaların satın alınmaması gerektiğini belirten uzmanlar buna gerekçe olarak ise bu arsa türlerinin değerlerinin oldukça uzun süreçleri kapsadığı yönündedir. Bu nedenle bu tarz arsaların değer alması bir hayli uzun sürmektedir.

Arsaya Yatırım Yapmak İstediğinizde Yapmanız Gerekenler Nelerdir?

Arsaya yatırım yapmak istediğinizde yapmanız gerekenler oldukça basittir. Bu konu hakkında özellikle de internet dünyasında oldukça güvenilir ve kaliteli emlak siteleri hizmet sunmaktadır. İnternet dünyasına giriş yaparak tercih ettiğiniz kaliteli ve güvenilir emlak siteleri üzerinden ülkemizin tercih ettiğiniz herhangi bir bölümünde veya ilinde bütçenize uygun arsa satın alabilirsiniz. Bununla birlikte satmak istediğiniz arsalarınızı yine bu emlak siteleri üzerinden satışa sunabilirsiniz. Makalemizde günümüzde en karlı yatırım hangisidir konusu hakkında bilgiler sunduk. Umarız bu anlamda faydalı olabilmişizdir. Sizler de geleceğinize en güzel yatırımı yapmak isterseniz arsa alanında yatırım yapabilirsiniz. Bu konu hakkında riske girmemeniz açısında emlak danışman uzmanlarından destek almanızı tavsiye ederiz. Uzmanlar bu konu hakkında sizlere gerekli tüm destekleri sunacaklardır.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 02.09.2016 17:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol