27 Ağustos 2016 Cumartesi 07:53
Hangi Şehirden Ev Almalı?

e-karaman haber - Gayrimenkul yatırımı son yıllarda trend olmuş durumda. Son yıllarda yatırımlar artık gayrimenkuller üzerine yapıldığından bu alandaki projeler artarak devam etmektedir. Ülkemizde gayrimenkul yatırımının yapılmadığı, imar planının çizilmediği ve toplu konut dairesinin projelerinin yer almadığı ilimiz yok denecek kadar az durumdadır. BU nedenle inşaat şirketleri yatırımdan yatırıma koşmaktadır.

Konumuz aslında Hangi Şehirden Ev Almalı derken hangi şehre, hangi bölgelere yatırım yapmak olarak da algılanabilir. Bizler geleceğe yatırım yapmak istediğimizde nelere yoğunlaşmalıyız ve hangi bölgelere yatırımımızı yapmalıyız? En çok kar getiren gayrimenkul şehri hangisi ya da bölgeleri nereler? Bu sorunun cevabı geniş kapsamlı olduğundan yanıt vermek imkânsız gibi bir şey olacak. Çünkü güzel ülkemizin dört yanında sayısız proje inşa edilirken, değişen piyasa koşulları ile birlikte kalkınma hızları bölgesel olarak değişkenlik göstermektedir.

Ülkemizi incelediğimizde kıyı bölgelerinin hemen hemen tamamının dolduğu görülmektedir. Çünkü buralardan elde edilecek gayrimenkul yatırımı güzel gelir kaynağı sağlamaktadır. Aydın, Muğla, İzmir, Denizli, Bandırma, İstanbul Esenyurt, Söke gibi civarlar yatırım yapılabilecek yerler arasındadır. Ev arayanlar kısa kapsamlı araştırma yaptığında buralarının yatırım yapılabilecek yerler arasında olduklarını göreceklerdir.

Aydın ilini incelediğimizde ikliminin ılıman olması, okuryazar oranının yüksek oluşu, yaşam kalitesinin üst seviyelerde olması nedeniyle ev alınabilecek yerler arasında kendini göstermektedir. Ayrıca Aydın insanın sıcakkanlı oluşu buraya yatırım yapacaklar için bir tercih nedeni sayılabilir.

Bir diğer ilimiz Muğla ise aynı Aydın ilimiz gibi yazlarının sıcak, kışlarının ılık geçmesi ve eşsiz tatil beldeleri nedeniyle ev alınabilecek yerler arasında kendini ön plana çıkarmaktadır. Muğla ilimiz sakin yaşamı ve menteşe bölgesinin verdiği temiz hava sayesinde uzun yaşamın adeta kaynağıdır.

Son bir ilimizi daha incelersek Denizli, gelişen sanayisiyle ve devlet karayolu üzerinde olması nedeniyle ulaşım ağında ön sıradadır. Denizli gelişen illerimiz arasında sayılmaktadır. Yatırım yapmak ve ev almak isteyenler bu illeri tercih edebilirler.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 27.08.2016 07:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol