30 Ekim 2016 Pazar 21:32
İnternet Üzerinden En Ucuz Altın Nereden Alınır?

e karaman.com - Günümüzde hem fiziki altın alım satımı yapılmakta hem de internet bankacılığı üzerinden alım satım yapılmaktadır. E karaman haber sitesi olarak değerli bilgiler vermeye devam ediyoruz. Hemen hemen bütün bankaların internet üzerinden altın alım satım sistemi bulunmaktadır.

Fiziki altın alım satımında kuyumcular, kendi kâr oranlarını hesap ederek alım satım arasına 4-8 lira fark koymaktadırlar.

220 liraya aldığınız bir çeyreği kuyumcuya 10 dakika sonra götürdüğünüzde sizden 212 liraya satın alacaktır. Altın gramında 8 lira kâr eden kuyumcular, internet bankacılığın yaygınlaşmasıyla fiziki altın alım satımında eskiye nazaran pek iş yapamamaktadır.

İnternet bankacılığında ise bankaların altın alım satımı arasındaki fark 0.5 kuruş ile 2 lira arasında değişmektedir. Bazı bankalarda aradaki fark çok azken bazı bankalarda ise 2 liraya kadar çıkabilmektedir. Peki, İnternet Üzerinden En Ucuz Altın Nereden Alınır Sorusuna nasıl cevap verebiliriz? Bu konuda şunları söyleyebiliriz:

Altın Alım Satımında Tfx Target Sistemi

Türkiye Finans Bankasının bir uygulaması olan Target sistemi, sadece altın değil birçok döviz kurunun da alım ve satımının yapıldığı bir sistemdir. Bu sisteme giriş yapabilmek için ilk önce Türkiye Finans bankasına gidip Target müşterisi olmak istediğinizi belirtmelisiniz. Üyelik işlemlerinizin başlatılmasından sonra müşteri numarası ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

TFX Target sitemi 5 gün 23 saat sistemine göre çalışmaktadır. Bu nedenle diğer bankalara göre çok daha avantajlıdır. Diğer bankalarda mesai saatleri arasında işlem yapabilirken TFX Target sisteminde 23 saat işlem yapabilirsiniz. Target sisteminde altın alım satımı arasında 0.35-0.70 kuruş arasında değişen fark vardır.

Görüldüğü gibi alım satım konusunda çok uygun olan TFX Target sistemi, çok avantajlıdır. Mesai saati korkusu olmadan altın alım satımlarını rahatlıkla yapabilirsiniz. Alım satım arasındaki fark işlem yoğunluğuna göre değişmektedir. Genel olarak bu sistemde alım satım arasındaki fark yukarıda belirttiğimiz gibidir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 30.10.2016 21:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol