13 Ekim 2016 Perşembe 23:51
İzmir’de Bitmeye Yakın ev projeleri

e karaman - Çoğumuzun hayattan beklentisi iyi bir ev sahibi olmaktır. Herkesin hayalini kurduğu, sahip olmak istediği bir ev vardır. Günümüz şartlarında bazılarımızın hayalindeki evi alabilmek için ömür boyu çalışması gerekebiliyor. İşte bu yüzden ev alırken seçici ve titiz davranmak gerekir. İzmir’de Bitmeye Yakın ev projeleri sizlere bir evden bekleyeceğiniz her şeyi ve fazlasını vadediyor.

1.Bulunduğu Lokasyon

İşinize, okulunuza veya alışverişe kolayca gitmenize yardımcı metro, otobüs gibi ulaşım araçlarının evinize yakın olması oldukça önemli. Ayrıca yaşam kalitenizi artıracak okul, doğal yaşam alanları, çocuk parkları, spor salonları, alışveriş merkezlerine yakınlığı da önemli bir husus.

Gündelik hayatınızı olumsuz etkileyecek veya sağlığınıza zararlı yapıların olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ailenizin durumuna göre çocuklu bir aile için çevresel uygunluğuna dikkat edilmeli. Yaşam alanınızın güvenliği hakkında bilgi edinilmeli. Acil durumlarda ihtiyaç duyabileceğiniz karakol, itfaiye, hastane, kargo, postane vb. kurumların varlığı araştırılmalı. Konutun manzarası var ise gelecekte kapanma olasılığı araştırılmalı.

2.Kayıt ve Belge Durumu

İnşaatı tamamlanmamış bir projeden ev alıyorsanız kontrol etmeniz gereken belgeler:

·İmar Durum Belgesi

·Proje Onayı

·İskân İzni

·Yapı Ruhsatı

·Temel Üstü Ruhsatı

·Kat İrtifakı Tesisi

·Kat Mülkiyeti Tesisi

3.Kişisel Beklentinize Uygunluğu

Yaşadığınız yeri değiştirmenin kolay olmadığını unutmamalısınız. Sadece bugünlük değil gelecekteki isteklerinizi de göz önünde bulundurmalısınız. Almayı düşündüğünüz konutun ısı ve ses yalıtımına, su ve gaz testinin yapılmış olmasına, uydu yayınları ve kablo tv için gerekli altyapılara sahip olup olmadığına dikkat edilmeli.

Asansör, otopark, depo alanı gibi ihtiyaçlarınıza yönelik donanım ve alanların varlığı ve yeterliliği kontrol edilmeli. Binanın ısınma durumu ve aidat gideri hakkında bilgi edinilmeli. Konutun gün ışığı alıp almadığı ve havalandırma imkânları kontrol edilmeli.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 13.10.2016 23:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol