08 Ekim 2016 Cumartesi 21:41
Konut Satışında Son Durum

e-karaman - İnşaat sektörünün önünün açılmasıyla konuş satışlarında hareketlenmeler de başladı. Yastık altında parası olanlar birazda giderlerini kısarak ev almak için kolları sıvadılar. Firmaların rekabeti sonucu fiyatların da inmesiyle konut satışları hızla artmaya başladı. Yeni evlenenler, çocuğuna ev almak isteyenler, ailesine bir hediye etme niyetinde olanlar fiyatların inmesini fırsat bilerek ev almaktan geri durmadılar. Pekâlâ, günümüzde Konut Satışında Son Durum ne? İnsanlar hangi özelliklere sahip evleri tercih ediyor hangilerinden uzak duruyorlar?

Ev Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

- Ev alırken öncelikle bize vaat edilen dairenin tapusunun resmi yerlerce incelettirilmesi gerekir. Eğer sahte bir tapu hazırlanmışsa ve bu size gerçekmiş gibi sunulmuşsa yıllarca biriktirilen paralar uçup gidebilir.

- Konutlarda dikkat edilmesi gereken diğer konu dairenin tüm işleri bitmiş mi yoksa ortak işleri bitmiş mi teslim edileceğidir. Eğer bu konuda detaylandırılma yapılmazsa ev için ödediğiniz paranın yarısını evi donatmaya ödemeniz gerekebilir.

- Konut almak için para biriktiriyorsanız eğer anlaştığınız müteahhidi daha önceden tanıyor olmanız ve ona güvenmeniz son derece önemlidir. Aksi halde paranızı verdiğiniz müteahhit aniden ortadan kaybolabilir ve sizde ortada kalabilirsiniz.

- Daire sahibi olurken dairenin tam olarak kaçıncı katta olduğu net bir şekilde belirlenmelidir. Zira hala günümüzde bu tür problemler yaşanmakta, kat karışıklıkları nedeniyle insanlar son derece zor süreçlerden geçmektedirler.

- Anlaşma imzalarken maddeler dikkatle incelenmeli, sonradan sorun oluşturacağı düşünülen maddelerin detaylıca müteahhide sorulması gerekmektedir. Anlaşmaların incelenmeden imzalanması sonucu sıkıntılar yaşanmakta hatta mahkemeye irtikal etmektedir.

- Evle birlikte ortak alanlarında nasıl kullanılacağı, çatı, odunluk gibi kısımların nasıl bölüneceği önceden saptanmalı daha sonra daire sahipleri arasında huzursuzluk söz konusu olmamalıdır. Bu daha sonradan çözülemeyeceği gibi bina içinde yaşayan insanlarında oturdukları yerde mutsuz olmalarına sebep olacaktır.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 08.10.2016 21:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol