01 Eylül 2016 Perşembe 18:43
Kredi Kartı Aidat İadesi Nasıl Alınır?

Yeni yapılan yasal düzenlemelere göre bankalar artık aylık ya da yıllık aidat kesemiyor. Ancak geçmişte ödediğiniz aidatları iade etmemekte de diretiyorlar. Yasal olarak bu paraları geri almanız hakkınızken bankalar ise aksini iddia ediyor. Kredi Kartı Aidat İadesi Nasıl Alınır

Telefon Bankacılığı İle Talebinizi İletin

Bankanıza telefon bankacılığı ile ulaşarak kredi kartı aidatı ödemek istemediğinizi ve geçmişte ödediklerinizin de iadesini istediğinizi belirtin. Kabul ederlerse şanslısınız. Etmezlerse diğer yolu deneyin.

Dilekçe Gönderin

Hem bankanızın genel müdürlüğüne hem de hesabınızı açtırdığınız şube müdürlüğüne talebinizle ilgili internette standart olarak bulabileceğiniz dilekçeyi doldurup gönderin. İadeli taahhütlü olarak gönderirseniz dilekçenizin karşı tarafın eline geçtiğinden emin olabilir ve teslim alan kişinin imzasına da sahip olabilirsiniz.

Kartınızı İptal Ettirmek İstediğinizi Söyleyin

Bu tip durumlarda banka sizi kaybetmeyi göze alamayacağı için ya iadeyi kabul edecektir ya da sizinle pazarlık yoluna gidecektir.

Kaymakamlığa Başvurun

Banka yine de talebinize olumlu yönde cevap vermezse bulunduğunuz ilçedeki kaymakamlığa bağlı hakem heyetine giderek hakkınızı arayabilirsiniz. Bu gibi hususlarda genellikle müşteri haklı bulunmakta ve bankalar ödemeyi kabul etmek zorunda kalmaktadırlar. Eğer kartınız 10 yıllık ya da 10 yıla yakınsa geçmişe dönük tüm ödemelerinizin iadesini alabilirsiniz.

Mahkeme Yoluyla Hakkınızı Arayın

Bu maddelerden hiçbiri işe yaramazsa son çare olarak mahkemeye başvurun. Bu aşamada hesap dökümünüz, aidatların alındığını ve miktarlarını gösteren belgeler, bankayla daha önce gerçekleştirmiş olduğunuz karşılıklı yazışmalarınızın birer kopyası, ya da maillerinizin ekran görüntüsü ile birlikte başvurabilir ve muhtemelen de haklı bulunursunuz.

Yıllarca ödemek zorunda bırakıldığınız ve yasaların düzenlenmesiyle geri almaya hak kazandığınız kredi kartı aylık ve yıllık aidatlarını almak için bu adımları takip edebilirsiniz. Bazı bankalar kolaylıkla iade işlemini gerçekleştirecekleri gibi sorun çıkaran ve sizi uzun süre uğraştıran bankalar da olacaktır. Hakkınızı sonuna kadar arayın.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 01.09.2016 18:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol