28 Eylül 2016 Çarşamba 23:16
Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Artık cebimizde nakit para yerine kredi kartı taşıyoruz. Hem de birden fazla. Kredi kartları alış verişi kolaylaştıran iyi bir ödeme yöntemidir. Fakat önemli olan kullanmayı bilmektir. Kredi kartının limiti gelire göre ayarlanmalıdır ve sabit geliri olan kişilerin başvurması makuldür. Günümüzde acayip derecede kredi kartı çeşitleri artmış olup tüketiciler çeşitli vesilelerle, reklamlarla kişilere tanıtım yapmaktadır.

Piyasası bu kadar çeşitlendiğinden bankaların alternatifleri de artmaktadır. Uygulanan faiz oranları, para puan denilen kredi kartının kullanıldığına dair hediye anlamındaki seçenekler de çoktur. Piyasa bu kadar çeşitli olunca tüketiciler de tercihlerini ne istediklerini belirleyerek yapmalıdır. Kredi Kartı Başvurusu Nasıl Yapılır sorusunun bir kaç cevabı vardır şimdi bunlardan bahsedelim.

Banka Şubesine Giderek Başvuru Yapabilirsiniz

 Kendiniz için belirlediğiniz kredi kartının bankasına gidip bire bir temsilcilerle muhatap olarak yapılır. Bunun için banka görevlisi sizden nüfus cüzdanınızı isteyecek ve bir talep formu doldurtacaktır. Konuyla ilgili önceden hem kredi kartı kullananlarla hem internetten bankaların tekliflerini kontrol etmekte fayda vardır. Bilinçli tüketicinin ilk atacağı adım budur.

İnternet Üzerinden Kredi Kartı Başvurusu Yapabilirsiniz

Hayatımızı, resmi işlemlerimizi her türlü iletişimimizi kolay hale getiren internet bunda da liderliğini korumaktadır. Bankanın internet sitesinde yer alan “kredi kartı başvuru yap” butonlarına tıkladıktan sonra TC kimlik numaranızın, isim-soy isim ve telefon numaranızı isteyen küçük formu doldurup "gönder” butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Bu aşamadan sonra teslim etmeniz gereken belgeler için şubeye uğramanız gerekebilir. En popüler yöntemdir.

Cep Telefonuna SMS Yoluyla Kredi Kartı Başvurusu Yapabilirsiniz

İletişim çağının yeni buluşlarındandır. İlk duyduğunuzda "Bir SMS kadar yakınıma mı geldi bu işler" dedirtecek bir yöntemdir. Bankanın reklamında döndürdüğü SMS numarasına TC kimlik numaranızı göndermeniz yeterli oluyor. İşte teknoloji dedirten bu uygulama hakikaten bankacılık adına oldukça ileri bir adımdır.

Bir Başka Yöntem

Bir de şu vardır ki siz herhangi bir başvuru yapmadan direkt bazı bankalar bir şekilde iletişim bilgilerini buldukları kişilerin adreslerine doğrudan gönderim yaparlar. Kişi postacı aracılığıyla ayağına gelen bu kartını ister alır isterse geri gönderir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 28.09.2016 23:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol