01 Kasım 2016 Salı 22:20
Mağazalar İçin Mobilya Önerileri

Mobilyalar kelime anlamı olarak yaşadığımız ortamı güzelleştiren, ortama doluluk ve estetik kazandıran nesnelerdir. Hayatımızın birçok yerinde yer vardır mobilyalara. Evimizde, iş yerlerimizde, okullarımızda, mağazalarda... Ama her yerde kullanılan mobilyalar aynı türde, renkte, şekilde ve yapısal olarak aynı malzemede değildir.

Mobilya Yapımında Kullanılan Malzemeler:

Ahşap, yonga levha(sunta), suntalam, MDF(orta yoğunlukta lif levhalar), HDF(yüksek yoğunlukta lif levhalar), duralit(düşük yoğunluklu lif levhalar), kontraplak, kontratabla, lake yüzeyli osb levha, mdflam. Bu malzemelerin bu kadar çok olmasının nedenlerinden bir tanesi her mobilya yapımında farklı malzemenin kullanılıyor olmasıdır. Örneğin ahşap, kolay bulunabilirlik özelliği olmasıyla birlikte ucuz olması sayesinde çoğu mobilyada kullanılır.

Yine kontraplak denilen malzeme ise hafif olması özelliğinden dolayı dolap arkalığı, çekmece altlığı, sandalye arkalığı ve oturma yeri, çerçeveli mobilya yapımı, bavul, çanta ve çeşitli eğmeli işlerin yapımında tercih edilir. Ayrıca, uçak, gemi tren ve iç mekânlarında yapı, inşaat ve ambalaj sanayisinde kullanılır.

Kullanılan malzemenin yanı sıra boyutları da önemlidir mobilyaların. Mekânla uyumlu olmak zorundadır. Mağazalarda alışveriş yapan insanlara alan genişliği bırakmak amaçlı kullanılan dekorlar küçük boyutlarda ve bazen katlanabilir yapıda kullanışlı olmalıdır. Bu tarz mekânların dekorasyonlarında bu alanda uzmanlaşmış kişilerden destek almak da oldukça önemlidir.

Mağazalar İçin Mobilya Önerileri büyük ölçüde faydalı olacaktır. Çünkü kullanılan malzemelerin, boyutları ve bunun yanı sıra renkleri de oldukça önemlidir. Renklerin insanlar üzerinde etkisinin olduğu dönemin ilgi çeken ve bilgi sahibi olunması gereken bir konusudur.

Örneğin, kahverengi kullanılan bir ortam, insanların hemen sıkılmasına sebep olur bunun yerine beyaz ve tonları bu tarz mekânlarda kullanılabilecek renkler arasında ön sıradadır. Bunlar dikkate alınarak oluşturulan mekânlar orada bulunan insanlar için de olumlu sonuçlar doğuracaktır. Ve mekân sık tercih edilen yerler arasında yerini alacaktır.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 01.11.2016 22:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol