Hasan Özen
Hasan Özen
20 Mart 2020 Cuma 14:23
OSB YÖNETİMİNDEN ASFALT HAMLESİ

Geçtiğimiz aylarda yapılan seçimle ve yenilenen Karaman OSB Yönetim Kurulu, Organize Sanayi Bölgesi'nde Ali Kemal Boynukalın başkanlığında yol çalışmaları başta olmak üzere genişleme alanı alt yapı yatırımlarının tamamını bitirmek için kolları sıvadı.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın birinci kat asfalt kaplaması geçmiş yıllarda yapılmış olan bölgemiz yollarını, ağır kış şartları ve ağır yük taşımacılığına dayanıklı hale getirmek ve ömrünü uzatmak için, su bazlı emisyon astar kullanarak ikinci kat asfalt çalışmalarının başlatıldığını hedeflerinin, 263.000 m² yolun aşınmaz asfaltı ile kaplanarak yol kalitesini en üst seviyesine getirmek olduğunu, ayrıca asfalt sezonu bitmeden hiç asfalt bulunmayan yolları da yaklaşık 54.000 m² sıcak asfalt ile kaplayacaklarını söyledi.
Kemal Boynukalın: "Bizim ilk işimiz katılımcılarımıza vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmek ve bölgemizdeki eksiklikleri gidermek için çalışmalara hızlı bir şekilde başlamak oldu. Genişleme alanında alt yapısı eksik tüm parsellerin altyapı çalışmalarına başlanmış olup, tüm bölgede kanalizasyon, yağmur suyu, elektrik, telekomünikasyon ve yol aydınlatmaları dâhil olmak üzere çalışmalar başlatılmıştır. 
Önümüzdeki kısa dönemde altyapı çalışmalarında yaklaşık; 6.000 metre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı, 3.700 metre içme suyu hattı, 13.000 metre elektrik altyapı çalışması, 6 km yolun aydınlatma çalışmaları, 3.700 metrede telekomünikasyon altyapı çalışmaları bölgemiz tarafından yapılacaktır.
Ayrıca önümüzdeki bir yıl içerisin bölgemizde muhtelif alanlara değişik cinslerde 20.000 ağaç ve 20.000 lavanta çiçeği dikerek örnek bir çalışma yapacağız. Yine bu yıl içerisinde bölgemizde ağaçlandırma yaptığımız alanlara 500 adet kuş yuvası asarak farklı bir proje gerçekleştireceğiz.

Bahse konu bu çalışmalarımız tasarruf tedbirleri de göz önünde bulundurularak ihtiyaç dâhilinde sezon sonuna kadar aynı yoğun tempoyla sürdürülecek, Karaman'a ve Karaman sanayisine yakışır bir organize sanayi bölgesi için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecektir.

Bu çalışmalar sırasında gerek ilimizde gerekse bölgemizde bulunan ilgili bütün kurum, kuruluş ve sanayicilerimizle iletişimi en üst düzeyde tutacağız, kimden gelirse gelsin her türlü öneriye ve yapıcı her türlü eleştiriye açık olduğumuzu belirtir, çalışmalarımıza katkı sağlayan emek ve destek veren herkese yönetim kurulumuz adına teşekkür ederim" dedi.
 

Son Güncelleme: 20.03.2020 16:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol