16 Ekim 2016 Pazar 22:56
Yeni Kasa Fiat Egea Nasıl Bir Araba?

e karaman - Bu haber ile Fiat'ın yeni orta sınıf arabası olan Egea'yı inceleyeceğiz. Yeni Kasa Egea Nasıl Bir Araba şimdi buna bakalım. Fiat uzun süredir Linea ile boy gösterdiği orta segmentteki ürününü tamamen değiştirerek Egea ismi ile tekrar piyasaya sürdü. Fiat Linea'nın ince uzun ve punto şasesi üzerine oturtulmuş kasasına oranla tamamen yenilenmiş şase ve kasa ile karşımıza çıkarıyor.

Dış Görünüş

Egea dış görünüş olarak bayağı iddialı olacağa benziyor. Ön kısımda büyük farlar, krom ızgara ve sis farları bayağı çekici, ön kaputtaki çıkıklık tavanda yerini şerit kanala bırakıyor. Böylelikle hem rüzgâr direnci azaltılmış hem araç yüksel hızlarda yere daha sağlam basması düşünülmüş hem de daha spor bir hava katmış. Yan aynalarda sinyal olmayışı bence eksiklik olmuş.

Bagaj kısmına gelince, arka stoplar çok hoş ve bagajda devam etmesi gayet modern bir görünüm olmuş. Yalnız yadırgadığım bir durum oldu bagajda sedan linealarda bagaj sanki bitirmeyi unutmuşlarda arabaya göre uzun kalmış gibi neredeyse bir el mesafesi dışa çıkık. Araca yandan bakıldığında pek hoş olmayan bir görüntü olarak karşımıza çıkıyor.

İç Mekân

İç mekâna gelecek olursak yeni Egea iç mekânda ferah bir alan sunuyor bizlere. Yolcular için ayak ve diz mesafeleri yeterli seviyede. Gösterge paneli gayet şık ve sade. Gösterge panelinin şıklığını yol bilgisayarı tamamlamış. Klima kontrollerinin yeri çok iyi ayarlanmış.

Yalnız dokunmatik ekranlı radyo-teyp navigasyon olmamış, neden diyecek olursanız sanki unutulmuş da sonradan ilave gibi duruyor biraz daha tuşları yayarak yerleştirilse daha bir uyumlu olurdu. Diğer donanımlara gelecek olursak neredeyse yok yok karartmalı dikiz aynası, yağmur ve far sensörlü bunlardan bazıları. Plastik kalitesi ön konsolda yeterli seviyede fakat arka kapılara gelince aynı kalite ile devam etmemiş.

Motor

Yeni Egea'nın kaputunun altında fazla bir yenilik göremedik. Linea da kullanılan motorlar Egea da da kullanılmış. 1.3 multijet, 1.6 multijet, 1.4 turbo, 1.4 ve 1.6 motorlar yeni Egea'ya güç veriyor. Bu seçeneklerden 1.4 turbo ve 1.6 multijet performans olarak çok iyi fakat 1.4 normal motorun performansı biraz hayal kırıklığına sebep olabilir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 16.10.2016 22:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol