16 Ekim 2016 Pazar 23:01
Yeni Yasada Kredi Kartı Limitleri

e karaman - Türkiye 'de 18 milyon kişinin en az bir tane kredi kartı bulunmakta. İhtiyaç kredileri, konut kredileri, bireysel krediler, tarım kredileri, bayram kredileri, eğitim kredileri, yatırım kredileri ve benzeri birçok çeşit kredi kartları vardır. Bu haber ile bilinçsiz kredi kartı kullanımına son vermek amacıyla kredi kartında tek limit uygulamasına geçileceğini bildirmek ve hakkında bilgi vermek amacını taşımaktayız.

Son dönemlerde bilinçsiz kredi kartı kullanımına bağlı olarak biriken borçlar yüzünden dağılan aileler ve ödeyemediği için intiharı seçen hayatlar. Bu gibi birçok olumsuzluğun yaşanması devleti harekete geçirdi ve bilinçsiz kredi kullanımına son vermek amacı ile yeni yasada kredi kartı limitlerinin düzenlenmesine de yer verildi. Yeni yasada uygulanan bu limit uygulaması ile artık bilinçsiz kredi kartı kullanımına son verilecektir. Nasıl bir uygulama bu tek limit uygulaması. Ve Yeni Yasada Kredi Kartı Limitleri nasıl olacak. Bunların cevabı aşağıdaki yazımızda.

Kredi kartı olmayan yoktur günümüzde. Genci, yaşlısı, evlisi, bekârı herkeste en az bir kredi kartı vardır muhakkak. Alışverişlerin vazgeçilmezi kredi kartları birçok ailenin dağılmasına ve bireylerin intihara sürüklenmesine neden olmaktadır. Bunun için devlet bazı uygulamalara gitmiştir. Bankacılık denetleme ve düzenleme kurumu başkanı Sayın Tevfik Bilgin bu durumu bankalarla görüşeceğini belirtti.

Tek limit uygulaması ile bireyin gelirinin en fazla 2-3 katı kadar kredi kartı limiti olacağı belirlendi. Artık limit artırımı olmayacak. Kredi kartı alınırken banka tarafından belirlenecek olan limit daha sonra internet üzerinden ve ya bankalara başvurularak yapılan limit artırımı olmayacak. Böylece bireyler ödeyemeyeceği yükün altına girmemiş olacaklar ve kartı kartla kapatma işine son verilmiş olacak. Tevfik Bilgin bu konuda çalışmaların başlatıldığını söyledi. Risk santralizasyonu ( kredi kartı izleme) uygulamasıyla herkesin kredi limiti izlenebilecek.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 16.10.2016 23:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol