12 Mart 2017 Pazar 19:32
Hayvanlar İçin 'Haybulans" Devri Başladı!

Yalova Belediyesinden sonra Artvin Belediyesinde ‘’Haybulans’’  hizmeti başladı.

Daha önce Yalova Belediyesi tarafından verilen Hayvan ambulansı  anlamına gelen ‘’Haybulans’’ hizmeti Artvinde de verilmeye başlandı. Yaralı hayvanların ilk müdahalesinde cerrahi tedavinin gecikmemesi ve hayvanlara ilk acil yardımı yapılarak hayatlarına kavuşmaları için Türkiye Veterinerlik tarihine geçen bu hizmet birçok belediye ve hayvan hakları dernekleri tarafından olumlu karşılandı.

Haybulans mantığını bir adım öne taşıdık’’

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman yaptığı açıklamada ‘’Sessiz dostlarımız olan hayvanlarımız için en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Biz Haybulans mantığını bir adım öteye taşıdık. Haybulansı bir taşıma aracı değil, cerrahi müdahale yapacak bir araç haline getirdik.’’ dedi.

‘’Hayvanlar, insanların bir emanetidir’’

Artvin Belediye Başkanın da yaptığı açıklamada ‘’Vatandaşların yanı sıra Hayvanlarımızın da bu hizmeti alması onların en doğal hakkıdır. İnancımız gereği hayvanlar Allah tarafından insana emanet edilmiş canlılardır. Onlara hizmet etmek onların en doğal hakkıdır’’dedi.

Hizmete geçen Haybulanslar’da ilk yardım cihazları ve operasyon malzemeleri,  oksijen tüpleri ve ekipmanları,ilk yardım serumları, kedi ve köpek kafesleri yakalama sopaları, ve taşıma sedyeleri bulunmaktadır. Yaralı hayvanlar ihbar için Yalova Haybulans numarası 153 ya da 444 8 777 Artvin Haybulans için ise 153 ya da 444 7 008 numaralı hatları arayarak Haybulans çağırabilirsiniz.

Son Güncelleme: 13.03.2017 16:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol