14 Ocak 2017 Cumartesi 11:02
15 Temmuz Süreci, Millet Destanı ile kitap oldu
Karaman - Yakın tarihimizin dönüm noktalarından birisi olan ve ülkemizin birliğine kast edilen hain darbe girişiminin yaşandığı karanlık gece olan 15 Temmuz süreci ve sonrasında yaşananlar kitap haline getirildi.
 
e karaman haber sitesinin edindiği bilgiye göre, Karaman Valiliği tarafından hazırlanan ve  “Millet Destanı”  ismi altında oluşturulan kitapta 15 Temmuz süreci ve sonrasında yaşananlar görsel ve yazılı olarak ele alınıyor. Basın mensuplarının da katıldığı bir programla kitabın tanıtımı yapılırken tanıtım sonrasında 15 Temmuz süreci ve sonrasında tüm yurt genelinde yaşananları anlatan video izlendi.
 
İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk ve şehit Muhammed Yalçın’ın babası Selahattin Yalçın’ın katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Vali Tapsız, 16 Temmuz sabahı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde şehit olan Muhammed Yalçın’ın anısına “Millet Destanı” adında bir kitap hazırlandığını ifade etti.
 
Tanıtım toplantısında, 15 Temmuz gecesi istikbal ve istiklâl mücadelesi verildiğini hatırlatan Vali Tapsız, “15 Temmuz 2016’da milletimiz, devletimizin başı ve Türk milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasında demokrasiyi, hukuku, milli iradeyi, anayasayı ve seçtiklerini korumak için bir araya gelmiş, ölümüne mücadele etmiştir.
 
Demokrasi nöbetlerinde 29 gece sabahlayan, içerideki ve dışarıdaki tüm şer güçlere, devletinin, milletinin, istiklâlinin ve istikbalinin yanında olduğunu gösteren on milyonlarca vatandaşımıza borcumuzu asla ödeyemeyiz.
 
Bu süreçte Türkiye, bir avuç hainin dışında, 79 milyon vatandaşının tamamıyla tüm dünyaya, tarih boyunca örnek gösterilecek bir özgürlük ve demokrasi dersi vermiştir. Milletimiz, terör örgütlerine olduğu gibi darbe heveslilerine de meydanı bırakmayacağını cümle âleme göstermiştir” dedi.
 
15 Temmuz 2016’nın Türkiye’nin ve Türk milletinin, vatanı, özgürlüğü ve geleceği söz konusu olduğunda nasıl tek yürek, tek ses, tek nefes olabildiğinin ispatı olduğunu söyleyen Vali Tapsız; “15 Temmuz milletimizin milli iradeye ölümüne sahip çıktığı, meydanlarda milli irade nöbeti tuttuğu gündür. Halkın gücünün üstünde başka bir güç olmadığının bütün karanlık güçlere, hainlere ve onların içimizdeki işbirlikçilerine bir kez daha öğretildiği gündür. Halkın gücünün, tankın ve silahın gücünü yendiği gündür. Darbecilere halkın darbe yaptığı gündür. Bu milletin ve iradesinin rehin veya teslim alınamayacağının bir kez daha ilan edildiği gündür. Bundan böyle hiçbir gücün, hukuk dışı yol ve yöntemlerle iktidar değişikliği yapamayacağının veya iktidar olamayacağının dosta ve düşmana öğretildiği gündür” dedi.
 
15 Temmuz şehitlerine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine başsağlığı dileyen Vali Tapsız, tanıtım toplantısının ardından basımı yapılan kitabı ilk olarak şehit Muhammed Yalçın’ın babası Selahattin Yalçın’a verdi.
 
Kitabın basılmasında emeği geçen başta Vali Süleyman Tapsız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum diyen baba Selahattin Yalçın; “Vatan ve millet yolunda 15 Temmuz gecesi oğlumu şehit verdim. Oğlumla gurur duyuyorum. Devletimiz her zaman yanımızda oldu ve olmaya devam ediyor” dedi.
 
15 Temmuz sürecinin kare kare işlendiği, görsel ve yazılı belgelerle desteklenen kitap daha sonra basın mensuplarına da dağıtıldı.
Son Güncelleme: 14.01.2017 11:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol