18 Ocak 2017 Çarşamba 20:41
2017 Yılında Ortaöğrenim Kpss Atamaları

Her çift yılda yapılan kpss puanı ile 2 yıl geçerli olmak koşulu ile alınan puanlar sonucunda adaylar devlet memuru olmak için ciddi çaba sarf ediyorlar. Geçtiğimiz 2016 yılının da kasım ayında yapılan kpss’ye toplamda 3 milyon 500 bin aday katılmıştır.

Yaklaşık 2 milyon civarında da lisans ve ön lisans programlarından mezun olan adayların da yıl içerisinde yapılmış olan kpss’ye girmesi sonucu toplamda yaklaşık 5 milyondan fazla aday kpss ile devlet memuru hayali kurmaktadır. Peki, bu kadar aday için atama sayıları yeterli seviyede olacak mı?

2017 Yılında Merkezi Atamalar Ne Zaman Olacak

2016 yılında yapılan kpss sonuçları geçerliğini sürdüreceği için devlet memuru olmak isteyen adayları 2018 yılında yapılacak olan yeni bir kpss’ye kadar yapılacak olan merkezi atamalara ve açıktan atamalara şartları uyduğu sürece başvuru yapabileceklerdir. Peki, 2017 lise mezunu kpss tercihleri ne zaman başlayacak? Genellikle her yıl haziran ve kasım ayında olmak üzere yılda 2 kez merkezi atamalar olduğunu hatırlatmakta yarar var.


2016 yılında yapılan lise düzeyindeki sınavların bu kez geç yapılması ve haliyle sonuçların da geç açıklanması sebebi ile geçtiğimiz yıl kasım ayında değil aralık ayında kpss sonuçları ile ilk atama gerçekleştirilmiş bulunmaktadır. 2017 yılının ilk merkezi ataması ise normal şartlar altında mayıs sonu haziran aynın başı gibi yapılmaktadır. 2017 yılının ikinci ataması ise kasım ayının sonunda yapılacaktır.

 2017 Yılında Kaç Kişi Devlet Memurluğuna Atanacak?

2017 lise mezunu kpss tercihleri ne zaman başlayacak? Sorusuna yanıt bulduktan sonra 2017 yılında devlet memuru atama izninin kaç kişi ile sınırlandırıldığına bakmakta yarar vardır. 5 milyondan fazla kişinin girdiği kpss sonrasında ne yazık ki devlet memuru adayları için sadece 5 milyon kişilik bir atama izni verilmiştir fakat bu rakam sadece merkezi atama sayıları için geçerlidir. Elbette ki yıl içinde açıktan atamalara olmaktadır ve uygun koşulları taşıyanlar bu atamalar için de başvuru yapabileceklerdir. Merkezi atamalar ve açıktan atamalar ile birlikte bu yıl devlete 60 bin personel ile taze kan takviyesi yapılacağı açıklanmıştır.

Son Güncelleme: 18.01.2017 21:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol