01 Kasım 2016 Salı 15:32
Başbakan Yıldırım, İdam teklifi Meclis'e gelecek

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım gündemle ilgili konuştu, idamla ilgili açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım,  "Savunma Sanayi İcra Komistesi toplantısında, 26 projenin hayata geçmesi için onay verdik. Toplam maliyeti 4,1 milyon dolar. F-35 uçaklarının ilk partisinin 2018'de Türkiye'ye gelmesi konusunda kararımızı aldık. Kanal İstanbul'un çalışmasını da Ulaştırma Bakanlığımız hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Bir su yolu projesi değil, bir yaşam merkezi haline gelecek" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım başkanlık tartışmalarına da değindi. Yıldırım, "Yeni anayasa çalışmasını MHP'nin hassasiyetlerini de dikkate alarak tamamladık. Anayasa değişikliğini referanduma götürecek sayımız yok. Biz partilerden şunu istiyoruz. Bir anayasa değişikliği teklifimiz var. Siz de getirin vatandaşa gidelim diyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi'ne yapılan operasyon ile ilgili de konuşan Yıldırım, 'İfade özgürlüğüne ilişkin kırmızı çizginin bir kez daha geçilmesi anlamına geliyor" sözleriyle tepki gösteren Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Suchulz'a tepki gösterdi. Yıldırım, "Basın özgürlüğünün ne olduğunu sizden öğrenecek değiliz. Bizde kırmızı çizgiyi millet çizer" dedi.

İdamla ilgili açıklama yapan Yıldırım, "Vatandaşın talebine kulak tıkayacak değiliz. Bahçeli'nin düşüncesini dikkate alacağız. Anaya teklifini bu doğrultuda Meclis'e yapacağız. Ancak geriye doğru işlemeyecek" dedi.

 

Son Güncelleme: 01.11.2016 15:32
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol