18 Ağustos 2016 Perşembe 08:00
Bozcaada hakkında bilgiler

Bozcaada hakkında ne kadar bilgi verilse de atmosferi görülmeden anlaşılmayacak kadar özel dokuda bir adadır. Haber sitesi e-karaman da Bozcaada ya dair güzel bilgiler.Beyaz evleri, boz toprakları, üzüm bağları ve rüzgârgülleri ile hayatı yavaşlatan ada, yaz ve sonbahar aylarında tatilcilerin gözdesi olmaktadır. Zeytinyağı ve zeytin üretimi bulunan adada Eylül ayında bağ bozumu festivali yapılmaktadır. Bozcaada'da Denize Girilir Mi?

Suyunun serinliği ve temizliği ile meşhur olan Ayazma plajı Bozcaada'da bulunmaktadır. Kentin ana yerleşim alanı olan Rum ve Türk mahallelerine uzak olan plaja karayolu vasıtasıyla ulaşılabilirken, Akvaryum koyu gibi özel koylar da ziyaretçilerine sürprizler hazırlamaktadır. Adada toplam 12 koy ve burun yer almaktadır.

 Bozcaada'da Konaklama

Çevresi 38 km olan ada, Türkiye'nin köyü bulunmayan tek ilçesi ve en büyük 3. adasıdır. M.Ö. 3000 yılından bu yana yerleşim bulunan adada, yoğun turist talebi göz önüne alınarak onlarca pansiyon ve otel açılmıştır. Yerli nüfusu 2500 civarı olan adada yazın turistlerle beraber nüfus 5000 ile 10.000 arasında değişmektedir.

Adada bağ evleri ve kamp alanları da yer almaktadır. Yoğun denetleme ağı sayesinde otel ve pansiyonlar müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır. Çoğu şehir merkezine yakın olan otellerin bir kısmı ise Ayazma plajı çevresinde yuvalanmıştır.

 Bozcaada'da Neler Yapılabilir?

Bağ gezileri yapılabilir. Alışveriş için uygun olan adada bulunan rüzgâr değirmenleri gün batımında ziyaretçilerini beklemektedir. Karides avı meşhur olan adanın plajlarında da sığ kıyılar hakimdir. Koylar derinleşirken hem sığda yüzmek hem de derinlerde dalmak isteyenler için adada alternatifler bulunmaktadır.

Eski mahalle dokusu korunan Rum Mahallesi, otantik bir gezi vadederken bölgenin ilçe olmasından dolayı her türlü ihtiyaç kolaylıkla karşılanabilmektedir. Restoran ve cafelerin sıklıkla bulunduğu adanın ünlü yiyeceği ise damla sakızlı kurabiyesidir. Adadaki duvar resimleri de fotoğraflarınızda yer alarak tatilinizi renklendirebilir.

 

e-karaman.com

Son Güncelleme: 18.08.2016 08:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol