22 Aralık 2016 Perşembe 20:23
E-Devlet Giriş, 4a Hizmet Dökümü ve SSK Sorgulamaları öğrenme

Günümüzde e-devlet ile resmi işlemlerin birçoğu kolaylıkla yapılmaktadır. Modern çağın en önemli gelişmelerinden birisi olan günümüz teknolojisi ile artık bir çok elektronik işlemi evlerinden dakikalar içerisinde yapabilmelerinin yolu e-devlet uygulaması ile mümkün olmaktadır.

E-devlet girişi ile hayatın akışı hızlanmaktadır. Devlet kurumlarının bazı işlemlerinin elektronik platform üzerine taşımaları ile bu konuda yaşanan sıkıntıların üstesinden gelmek mümkün hale gelmektedir.

e-devlet sistemine buradan ulaşabilirsiniz..

Artık vatandaşların hayatını kolaylaştıran birçok işlem elektronik platform üzerinden Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Başbakanlık ile imzaladığı protokol ile hayata geçmiştir. Birçok devlet kurumu sadece belirledikleri ve erişime açtıkları alandaki bilgilerini kullanıma sunmuş ve bu alanların gün geçtikçe artması beklenmektedir. E devlet kullanımı gün gün artmaktadır. Çünkü internet kullanımı hızla yaygınlaşmaktadır.

Karaman ve diğer illerimizden hızlıca sisteme erişmeniz mümkün. Artık bir çok işlemi evlerinden dakikalar içerisinde yapabilmelerinin yolu e-devlet kurumlarının işlemlerini elektronik platform üzerine taşımaları ile mümkün hale gelmiştir. PTT şubelerinden 2 tl karşılığında alınacak e devlet şifresi ile birçok devlet kurumunun online sitelerinden sorgulama hizmeti alınabilmektedir.TC kimlik numarasını ve alınan şifrenin girilmesi ile sisteme erişim kolaylıkla sağlanmaktadır

Ülkemizde e -imza uygulamasının yaygınlaşması ile birlikte e-Türkiye hizmetlerinden de yararlanılması mümkün hale gelecektir. Kaliteli vatandaşlık hizmetlerinin kesintisiz alınabilmesi bunun gibi elektronik ortamdaki işlemlerin günden güne yaygınlaşması ile beklenmektedir. Ülkemizde 1 yaşını geçmiş tün vatandaşların bu hizmetleri alabilme olanağı bulunmaktadır. 

E-devlet uygulamasına 7 gün 24 saat erişim sağlamak mümkündür. Bunun için e-devlet şifresinin PTT müdürlüklerinden ilgili kimlik bilgileri ibraz edilerek almış olmak gerekmektedir . E-Devlet Kapısı ‘sisteme giriş’ ekranı üzerinde ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ şeklinde 5 farklı yüksek güvenlikli giriş yönteminden herhangi birisinin kullanılması ile olanaklı hale gelebilmektedir. Karaman ve Türkiye'nin her ilinden sisteme anında erişmek mümkün.

E-devlet kimlik doğrulaması işlemlerinin ardından açılacak sayfada SGK sorgulama, gelir bilgilerini sorgulama, askerlik bilgileri , parti üyeliği , e-okul sistemi girişi, tapu bilgileri , açılmış dava bilgileri ve benzeri birçok işlemi yapabilmektedirler Bu uygulamalardan birini  seçmek ve açılan pencerelerden hangi alanda sorgulama yapmak istiyorsa o alana yönelmek gerekmektedir. E-devlet sistemine herhangi bir internet bağlantısı ile hemen ulaşabilirsiniz.

e-karaman.com



Son Güncelleme: 22.12.2016 20:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol