26 Ocak 2017 Perşembe 16:45
E-Devlet Şifresi Değiştirme

E-devlet sistemi ile birçok resmi işlem online olarak yapılabilmektedir. Sistem sayesinde birçok işlem çok daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. E-devlet sisteminden T.C. vatandaşları faydalanabilirler.

E-devlet sistemine giriş yapabilmek için öncelikle şifre edinmeniz gerekiyor. Bu sebeple PTT şubelerine nüfus cüzdanınızla gitmelisiniz. Şubeye e-devlet şifresi almak istediğinizi belirtmelisiniz. İşlem ücreti olarak sizden 2 TL istenecek ve bir zarf içerisinde size özel e-devlet şifresi verilecek. Bunun dışında mobil imza, T.C. kimlik kartı gibi farklı seçenekler ile de şifre alabilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için şifreniz ve T.C. kimlik numaranızı belirtilen alanlara yazmalısınız. İşlemleri doğru bir şekilde tamamladıktan sonra artık birçok resmi işleminizi pratik bir şekilde online sistem üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

E-Devlet Şifresi Nasıl Değiştirilir?

Kişiler birçok farklı sebepten dolayı e- devlet şifrelerini değiştirmek isteyebilirler. Özellikle sisteme ilk kez giriş yapılırken otomatik olarak atanan şifreler karmaşık kombinasyonlardan oluşmaktadır. Bunları akılda tutmak hem zor hem de güvenlik açısından kişilerde şüphe uyandırmaktadır. Bu gibi sebepler ise kişileri e-devlet şifresi değiştirme işlemini gerçekleştirmeye yönlendirmektedir. E-devlet şifresini değiştirmek ise birkaç basit işlemden oluşmaktadır. Öncelikle ilk kez sisteme giriş yapmak için yukarıda da belirtmiş olduğumuz yolları kullanarak kendinize bir şifre edinmeniz gerekiyor.

Daha sonra bu şifreyle sisteme giriş yapmalısınız. Şifrenizi değiştirmek için de sisteme giriş yaptıktan sonra "profilim ve ayarlarım" sayfasına girin. Buradan "şifre ve güvenlik ayarlarım" kısmını seçin. Karşınıza "şifremi değiştir" seçeneği çıkacak. Bu seçeneğe tıklayın. Açılan ekranda ilk olarak karşınıza şifrenizi alırken uymanız gereken kuralar gelecek. Bu kurallar doğrultusunda belirtilen kısma güncel şifrenizi yazın. Daha sonra kullanmak istediğiniz yeni şifreyi belirtilen iki alana da yazın. Son olarak değiştir butonuna tıklayarak e-devlet şifresi değiştirme işleminizi tamamlayabilirsiniz.

Son Güncelleme: 26.01.2017 16:48
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol