21 Eylül 2016 Çarşamba 21:20
İkametgâh Değişikliği E-devlet ile Nasıl Yapılır?

Adres değişikliği işlemleri artık çok basit. Gelişen teknoloji ve zamanın öneminin git gide artış göstermesi ile birlikte, bürokratik işlemlerde e devlet ile internetin hızlı ve güvenli penceresine açılıyor. Önceden birçok işlem yapmanız gereken adres değişikliği e-devlet portalinin sunduğu hizmet sayesinde oldukça kolay bir hale geliyor.

İkametgâh değişikliği nasıl yapılır?  

İkametgâh değişikliği yapmak işin temel olarak 3 yol bulunmaktadır bunlar;

*Muhtara başvurarak adres değişikliği yapmak.

 *İlgili nüfus müdürlüğünün konu ile ilgilenen birimi yolu ile adres değişikliği yapmak

 *E-devlet portali üzerinden adres değişikliği yapmak.

İlk iki yol yıllardır uyguladığımız ve alışık olduğumuz bir yol olmasına karşın oldukça zahmetli bir hale dönüşebiliyor. Buna karşılık online olarak e-devlet üzerinden rahatlıkla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

İşte e-devlet üzerinden adres değiştirmenin yolu

Bu yol ile adres değişikliği yapmak için öncelikle e-devlet portaline üye olmanız gerekiyor. Üyelik için ilgili postaneye giderek e-devlet şifrenizi almanız gerekiyor. Şifrenizi aldıktan sonra e-devlet sistemine giriş yapıyorsunuz. Bu hizmet hem internet üzerinden hem de mobil aygıtlar aracılığı ile sunulan uygulamalarla sağlanabiliyor. Giriş yapmanın ardından adres ve ikametgâh değişikliği ile ilgili olan kısma giriş yapmanız gerekiyor. Bunun işin kurum hizmetleri kısmına girmeniz gerekiyor, bu kısımda Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü kısmına giriyorsunuz.

Bu kısmın hemen altında NVİ Adres Bilgilerim adı altında bir buton açılıyor, bu butonu tıklıyorsunuz ve şu anda var olan adres ve ikametgâh bilgileriniz önünüze geliyor. Burada güncel olarak yüklenmiş tüm adres bilgileriniz mevcut. Değiştirmek için ise en altta sağda bulunan bilgilerimi güncelle kısmına basıyorsunuz. Bu kısma giriş yaptığınızda değiştirmek istediğiniz yeni adres bilgilerinizi yazıyorsunuz. Bu bilgiler sistem ile eşleşen bilgiler olması gerekmektedir aksi taktirde adres güncelleme işlemi gerçekleşmeyecektir. Adresinizi bu noktada değiştirdikten sonra tamam butonuna basarak bilgileri güncellemiş oluyorsunuz.

Adres ve ikametgâh bilgilerini güncellemek bu kadar kolay ve basittir. E-devlet şifrenizi aldıktan sonra sistem üzerinden yeni şifre oluşturmayı unutmayın. Bu şifre sayesinde tüm işlemlerinizi güvenli ve rahat bir şekilde istediğiniz yerde rahatlıkla güncelleyebilirsiniz. Böylece zaman kaybı ve sırada kalma gibi bir dert yaşamadan mesai saati beklemeden işlemleriniz sağlıklı bir şekilde gerçekleşecektir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 21.09.2016 21:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol