09 Kasım 2016 Çarşamba 13:54
Karaman Hakkında Bilinmesi Gereken Önemli Özellikler

Karaman ili iç Anadolu bölgesinde yer alan önemli bir ticaret, kültür ve sanat merkezidir. Karaman ili yüz ölçümü bakımına önemli bir genişliğe sahip olmakta olup denize uzaklığı ise oldukça fazladır. Karaman ilinin toprakları büyük verimli ovalarla kaplı olduğu için tam bir tarım kentidir. İklim olarak karaman ili yazları sıcak ve kurak kışları ise soğuk ve kar yağışlı olan ilde karasal iklim özelliği görülmektedir. Karaman haber bakımından hiç bir ülke zararına neden olacak olayların yaşanmadığı sessiz sakin bir ildir. Karamanda medya genelde yerel medyalardan oluşmaktadır.

Ayrıca e karaman internet sitesinden de günlük olaylar takip edilebilmektedir. Karaman ilinde terör ve terör bağlantılı olaylar hiç bir şekilde rastlanmadığı için il bu konuda takdire şayan olmuştur. Yöre insanının milliyetçi ruhu kötü olayların yaşanmasına olanak sağlamamaktadır.

Yerel basın günlük gelişen olayları ve karaman ilini tüm dünya ya ulaştırmak için çalışmalar yapmaktadır. Karaman ili tarım alanında birçok ürünün yetiştirildiği nadide illerdendir. Şeker pancarı, kuru fasulye, elma, buğday, arpa, mısır, patates, soğan gibi sebzeler bolca yetiştirilmekte ve ihraç edilmektedir.

Demiryolu ve karayolu ile ulaşım imkanı olan ile havayolu ile ulaşım Konya’dan sağlanmaktadır. Karaman ili Ermenek, Ayrancı, Kazımkarabekir, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinden oluşmaktadır. Tarihi ve doğal yapısı ile bozulmamış birçok tarihi cami, türbe, çeşme gibi eserler bulunmaktadır.

Son Güncelleme: 09.11.2016 13:54
Anahtar Kelimeler:
Karaman HaberE Karaman
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol