07 Ocak 2017 Cumartesi 11:23
Karaman İlinde Medya ve Haber

Karaman ili iç Anadolu bölgesinde yer alan sessiz sakin şehirlerimizden biridir. Karaman ili daha önce Konya iline bağlı bir ilçe merkezi iken, değişen yasa gereği şartları sağladığı için Konya ilinden ayrılarak ülkemizin yeni bir ili olmuştur. Karaman'da medya ve haber siteleri aldukça aktiftir.

Karaman ilinde günlük olaylar olmakta mıdır?

Karaman genelde hiç bir kötü olayın ya da terör gibi eylemlerin hiç yaşanmadığı ender illerimizden biridir. İl merkezi yerli halkın oluşturduğu insanlardan, şehir dışından gelen öğrencilerden ve memur kesiminden oluşmaktadır. Bu neden karamanda haberlere konu olacak üzücü olaylar yaşanmamaktadır. Karaman ili üniversitesi, huzurlu yaşamı, yemekleri, gezilecek yerleri, tarihi, kültürü ve doğası gibi olaylarla basına yansımaktadır.

Karaman ilinde medya nasıl şekillenmektedir?

Karaman ilinde medya çalışması olarak birçok ulusal kanalın çalışma ofisleri bulunmaktadır. Karaman haber ya da habere konu olabilecek her türlü çalışmayı ulusal kanallar takip etmektedir. Karaman haber olarak incelenecek üzücü olaylar pek yaşanmadığı için ulusal kanallara pek haber çıkmamaktadır. Karaman haber yapan ulusal kanalların yanında yerel medya da oldukça gelişme göstermiştir. Karaman televizyonu günlük olayları saat başında izleyicilerine aktarmakta ve günlük olaylarda yerel gazete basını tarafından aktarılmaktadır.

Karaman ilinde birçok yerel gazete çıkmakta olup günden hızlı takip edilmektedir. Günlük gazetelerde karamanda yaşanan siyasi gelişmeler, spor, güncel haberler ve karaman ilinin hava durumu gibi olayları aktarılmaktadır. Bu günlük olaylar en ince ayrıntısına kadar verilmekte olup tüm ilçelerindeki gelişmeleri kapsamaktadır. e-karaman.com Karaman’da hizmet veren bir haber sitesidir. Karaman ilinde yerel basın çok iyi çalışmakta olup küçük yerleşim yerleri dahil olmak üzere en küçük bir ayrıntı dahi atlanmamakta ve haberlere konu olmaktadır.

Karaman ilinde haberlere konu olan olaylar nelerdir?

Karaman ilinde haberlere konu olan en önemli gelişme milletvekillerinin karaman için yaptığı çalışmalar, karamanın iklimsel özelliklerine bağlı olarak hava tahminleri, Karaman sporun oynadığı ligdeki durumu, karaman ilinde günlük yaşamda meydana gelen trafik kazaları, yangınlar, yol durumları gibi birçok konu karaman haberin konularını oluşturmaktadır. Karaman haber anlık yaşanan olayları yerel basında olay intikal ettikten kısa bir süre sonra haber yapmakta ve canlı olarak aktarmaktadır.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 07.01.2017 11:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol