27 Aralık 2016 Salı 02:07
Karneler ne zaman alınacak, tatil ne zaman başlıyor?

Türkiye olarak karlı bir kış geçiriyoruz. Yer yer illerimizden son dakika kar tatili haberleri geliyor. Ancak öğrenciler tarafından en çok merak edilen konulardan birisi ise karnelerin ne zaman alınacağı. 2017 yılında 1.dönem karneleri ne zaman alınacak?

Dünya yeni bir yıla giriyor. 2017 yılının ocak ayında öğrenciler için 15 tatil var. Öğrenciler bu zaman diliminde yarıyıl tatiline girecekler. Okullar 20 OCAK tarihinde yarıyıl tatiline girecek. Öğrenciler 20 OCAK 2017 günü karnelerini alacaklar. Türkiye geneli 16 milyonun üzerinde öğrenci yarıyıl tatiline girecek. Bir milyon eğitimcide tatilde olacak.

Her sene ocak ayının son haftası 15 tatil başlıyor ve şubat ayının ilk haftası okullar 2.dönem için başlıyor. Bu sene 6 şubatta yarıyıl tatili bitiyor ve öğrenciler okula başlıyor.

Karne notları artık e okul sistemi üzerinden kolaylıkla öğreniliyor. E okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler ve veliler karne gününden önce karne notlarına erişebiliyorlar. Karne hediyeleri yavaş yavaş raflarda yerini almaya başladı. Karnesi güzel olan öğrencileri süpsiz hediyeler bekliyor olabilir. Çünkü her veli evladının başarılı olmasını ister ve bir başarı durumunda ise ödüllendirmek ister.

Öğrenciler 15 tatili dinlenerek geçirecekler. Karlı kış günlerinde pek tatil planları yapılamasa da dinlenmek için iyi bir fırsat olacaktır. Öğrenciler 15 tatilde mutlaka kitap okumayı ihmal etmemeli. Çünkü başarılı karneler getirmenin bir yolu da kitap okumayı sevmekten geçiyor.

2016 2017 eğitim öğretim yılında 15 tatil 20 ocak tarihinde başlayacak.

Son Güncelleme: 27.12.2016 02:14
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol