08 Ocak 2017 Pazar 19:44
Kayseri'de Sarıkamış Harekatı'nın 102. Yıldönümü Anma Yürüyüşü

Kayseri - Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği tarafından Sarıkamış Harekatı'nın 102. Yıldönümünde anma yürüyüşü düzenlendi. Anma yürüyüşü Erciyes’teki olumsuz hava şartları nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı ve Kartal Şehitliği’nde sona erdi.

e-karaman haber sitesinin edindiği bilgiye göre, Sarıkamış Destanı’nın 102’inci yıldönümü nedeniyle yapılan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’ndan başladı. Soğuk havaya rağmen çok sayıda katılımcı ecdadımız için yürüdü. Sarıkamış destanının anlatıldığı pankartlarla yapılan yürüyüşte katılımcılar ay yıldızlı şapka ve kaşkol taktı.  Yürüyüşe Vali Süleyman Kamçı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Ercan Teke ve ilçe Belediye başkanları katıldı. Sarıkamış'ta ölüme giden şühedanın anıldığı yürüyüş Kartal Şehitliği’nde sona erdi.

Şehitlikte protokol konuşmalarının ardından 17 Aralık Cumartesi günü Kayseri’de yaşanan hain saldırıda şehit düşen askerlerimiz ve Sarıkamış Şehitlerimiz için öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bir oyun sahnelendi. Anma programı Halil Necipoğlu’nun okuduğu naat ve İl Müftüsü Şahin Güven'in yaptırdığı duanın ardından sona erdi.

Son Güncelleme: 08.01.2017 19:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol