22 Aralık 2016 Perşembe 12:15
KPSS-2016/2 Tercih Kılavuzu, ÖSYM Kpss tercihleri başladı

Geçtiğimiz günlerde milyonlarca aday KPSS ortaöğretim sınavına girmişti. Geçen zaman içerisinde sonuçlar açıklandı. Ve gözler kpss tercih kılavuzunu beklemeye başlamıştı. ÖSYM KPSS tercih kılavuzlarını açıkladı. Adaylar 30 aralık tarihine kadar tercih yapabilecekler.

Karaman ve diğer illerimizden yüz binlerce kişi sınava girdi. Yeni bir iş umudu ile sınav sonuçları beklendi. KPSS ortaöğretim sınavında yüksek puan alanlar için şimdi tercih vakti. Kamu kurumlarına yerleşmek için tercihler yapılacak. Ve ilgiyle tercih sonuçları beklenecek. Adaylar 30 tercih yapacak.

KPSS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Adayların tercih yapabilmeleri için 22 mayıs 2016, 16 ekim 2016 ve 20 kasım 2016 tarihlerinde yapılmış Kamu Personel Seçme sınavlarından ( 2016 – KPSS Lisans ve 2016- KPSS ortaöğretim/önlisans ) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden yeterli KPSS puanını almış olmaları gerekiyor.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

ÖSYM tarafından 2016/2 KPSS tercihleri için tercih klavuzu 21 Aralık'ta açıklandı. Memur adaylarına 30 tercih hakkı verilecek. Tercih klavuzundan branşlarına uygun olan yerleri sıralayan memur adayları ÖSYM'nin resmi İnternet sitesinde ADAY İŞLEMLERİ bölümünü tıklayıp https://ais.osym.gov.tr/ adresine ulaşarak SİSTEME GİRİŞ bölümünü tıklayıp T.C. Kimlik numara ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak 30 Aralık 23.59'a kadar tercih ettikleri yerleri sisteme girecekler.

TERCİH YAPMAK İÇİN TIKLAYIN ais.osym.gov.tr

ÖSYM RESMİ İNTERNET SİTESİ İÇİN TIKLAYIN...

Kamu kurum ve kuruluşlarınca 2016/2 döneminde merkezi yerleştirme yapılmak üzere Devlet Personel Başkanlığına gönderilen toplam 2.051 kadro ve pozisyon incelenerek ÖSYM Başkanlığına gönderilmiş olup, söz konusu kadro ve pozisyonlar için 21 - 30 Aralık 2016 tarihleri arasında ÖSYM Başkanlığınca www.osym.gov.tr adresi üzerinden adayların tercihleri alınacaktır.

Son gün 30 aralık. Adaylar süreci dikkatle takip ederek başvuruları yapmalı.

2016/2 döneminde yerleştirme yapılacak kadro ve pozisyonlara ilişkin bilgileri içeren KPSS Tercih Bilgi Sistemi programı https://www.turkiye.gov.tr/kpss-tercih-rehberi internet adresinde hizmete girmiş olup, adaylar sisteme ulaşabilirler.

 

Son Güncelleme: 22.12.2016 12:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol