29 Kasım 2016 Salı 16:51
KPSS sonuçları ortaöğretim ne zaman açıklanacak? ÖSYM sonuç

Türkiye’de milyonlarca kişi 20 kasımda KPSS ortaöğretim sınavına girdi. Adaylar heyecanla sınav sonucunu beklerken ÖSYM bir son dakika açıklaması yaptı. KPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Tarihi bir rekor katılım ile yapılan KPSS ortaöğretim sınavı yakın bir zamanda açıklanacak. Ama tarih henüz belli değil. Adayalar ilgiyle sonuçların açıklanacağı haberini bekliyor. Puanı yüksek olanlara iş bulma, işe girme fırsatı doğacak. Sınav sonuçları henüz açıklanmadı. Tarih ile ilgili bir açıklama yapılmadı.

KPSS ORTAÖĞRETİM SONUCUNU NEREDEN NASIL ÖĞRENİRİM?

KPSS lise ortaöğretim 2016 memurluk sınavı sonuçları ÖSYM'nin sitesinden açıklanacak. KPSS ortaöğretim Adayları ÖSYM ais.osym.gov.tr adresine giriş yapmalı. KPSS adayları ÖSYM Aday İşlemleri Sayfası ais.osym.gov.tr'ye ÖSYM aday şifreleri ve TC Kimlik Numaralarıyla giriş yaparak sonuçları öğrenebilecek. KPSS ortaöğretim lise sınav sonuçları ÖSYM ais dışında başka bir yerden açıklanmayacak. 


KPSS ORTAÖĞRETİM SINAVINDA KAÇ SORU SORULDU?

KPSS ortaöğretim 2016 sınavında toplam 120 soru soruldu. 60 Soru Genel Yetenek ( 30 Soru Türkçe, 30 soru Matematik) 60 Soru Genel Kültür  (27 Soru Tarih, 18 Soru Coğrafya, 9 Soru Vatandaşlık, 6 Soru Güncel Olaylar,)

2016 KPSS MEMURLUK SINAVINA KAÇ KİŞİ GİRDİ?

20 KASIM DA ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek olan KPSS ortaöğretim düzeyinde sınav Türkiye'de şimdiye kadar yapılan en kalabalık sınav oldu. 20 Kasım'da yapılan KPSS ortaöğretim sınavına 3 milyon 500 bin kişi Girmiş oldu.

KPSS DE KAÇ BİN MEMUR ALINACAK?

Hükümet kamu tarihin en büyük personel alımı için düğmeye bastı.
Darbe girişiminin ardından görevden uzaklaştırılan veya açığa alınan personel sayısı 70 bini geçerken bir yandan da yeni alımlar hız kazandı. 2016 KPSS sonuçlarına göre henüz ne kadar memur alınacağı açıklanmadı. Fakat yapılan çalışmalar neticesinde bu sene en yüksek memur alımının gerçekleşmesi bekleniyor. Kpps sonuçları heyecanla bekleniyor.

 

 

Son Güncelleme: 29.11.2016 16:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol