13 Ekim 2016 Perşembe 08:37
Küresel İslam Ekonomisi Zirvesi Başladı

 Sektörlerindeki uzmanları bir araya getirirken katılımcılara büyük fırsatlar sunan 3’üncü Küresel İslam Ekonomisi Zirvesi, bu yıl 11-12 Ekim tarihleri arasında Madinat Jumeirah’da gerçekleşiyor.

Muhabirimizin edindiği bilgiye göre, Dubai İslami Ekonomi Geliştirme Merkezi ve Dubai Ticaret ve Sanayi Odası’nın düzenlediği, Thomson Reuters’in stratejik ortaklığını yürüttüğü zirveye Modanisa.com’un Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe de konuşmacı olarak katıldı.

Şeyh Mohammed bin Rashid AL Maktoum’un himayesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Küresel İslam Ekonomisi Zirvesi, İslam dünyasının her yerinden 3 binden fazla politika üretici ve iş sektörü liderini buluşturuyor. Önceki yılların başarısının ardından düzenlenen zirve, politika üreticileri ve sektörlerinde lider olan isimleri bir araya getiriyor. Bu yılki Küresel İslami Ekonomi Zirvesi, sosyal gelişim ve etik yatırım vurgulu İslami ekonomi ile ticari fırsatları gerçeğe dönüştürme konularına odaklanıyor.

Zirvede ‘İslami Ekonominin Ayaklarına Odaklanmak’, ‘İslami Finans’, Helal Sanayi’, ‘Aile Turizmi, ‘İslami Moda, Sanat, Tasarım’, ‘İslami Dijital Ekonomi’, ‘İslami İlim’, ‘İslami Standartlar’, ‘Diyalog Kurma ve Eylem’,  ‘Örnek Olacak Sosyal Sorumluluk Modelleri Tanımlamak’ ve ‘İslami Yardımseverliğe Teşvik’ başlıkları gündeme getirilecek.

‘Sosyal Medyada Egemen Olmak’

Türkiye’nin ilk, dünyanın en büyük online muhafazakar alışveriş sitesi Modanisa.com’un Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Türe, zirvenin stratejik ortağı Thomson Reuters’ın davetiyle etkinlikte bir konuşma yaptı. Türe, 11 Ekim 2016 günü “Muhafazakar Modaya Yön Verenler: Pazar Payı Kazanmak İçin Sosyal Medyaya Egemen Olmak” başlıklı panelde konuşmacı oldu. Türkiye, hacmi ile İslami giyim harcamalarında başı çekerken Modanisa’nın Avrupa’ya en çok online satış yapan site olması dolayısıyla sunacağı bilgiler zirve için önemli bir katma değer sağladı.

230 milyar dolar hacmiyle muhafazakar moda sektörünün potansiyeline dikkat çeken Türe, bu rakamın 2019 yılında 327 milyar dolara ulaşmasının planlandığını söyledi.  Konuşmasında, bu büyümede sosyal medya etkileşiminin çok önemli bir rol taşıdığını anlatacak olan Türe, “Bu alanda da önemli yatırımlar yapıyoruz. Sosyal medya hesaplarımızda 4 dilde hizmet veriyoruz. Aynı zamanda bu konuda bir ilki gerçekleştirerek kendi blogger’larımızı yetiştirmek üzere Blogger Akademi’yi kurduk” diye konuştu. Facebook hesabından 2.3M, Instagram’dan 505K, Youtube’dan 39K kişiye ulaşan Modanisa, web sitesiyle de 9 milyon ziyaretçiye ulaşıyor.

 

 İsmail Ethem TABORU

Son Güncelleme: 13.10.2016 08:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol