08 Ocak 2017 Pazar 21:38
Mersin'de Büyükşehir Personeline İşaret Dili Kursu Verildi

Mersin - Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli bireylerin her alanda kendilerini daha iyi ifade edebilmesi ve toplum içerisinde hak ettiği yeri alması için eğitim, sağlık, kültürel etkinlikler, sosyalleşme ve ulaşım gibi her konuda destek vererek etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

e-karaman haber sitesinin edindiği bilgiye göre, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı ve Akdeniz Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan işaret dili kursuna, Büyükşehir Belediyesi çalışanları ve Engelli Dostu Otellerde çalışan personeller katılabiliyor.

Engelleri hissettirmeyecek engelsiz bir yaşam için çalışmalar yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi, son olarak işitme ve konuşma engelli bireyleri daha iyi anlayabilmek, onlarla daha iyi ve sağlıklı iletişim kurabilmek ve onların da toplumun birer parçası olduğu konusunda farkındalık oluşturmak için işaret dili kursu açtı.

Engelli bireylerin topluma daha kolay adapte olabilmesi için her alanda çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi tarafından işitme ve konuşma engelli vatandaşların karşılaştığı iletişim kurma problemlerine çözüm getirmek amacıyla açılan kurs ile işaret dili eğitimi veriliyor.

İşitme engelli bireyler için anlamlı bir yaşam sağlamaya yönelik eğitim sunma amacı güden ve 3 ay sürecek olan işaret dili kursunda uzman hocalar tarafından Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri haftada 10 saat olmak üzere toplam 120 saat ders verilecek. Mart ayında bitecek olan kurs sonunda başarı gösteren kursiyerlere sertifika verilecek.

 

Son Güncelleme: 08.01.2017 21:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol