13 Şubat 2017 Pazartesi 16:22
Sevgililer günü 14 şubat , sevgiliye hangi hediye alınmalı?

Bazı günler vardır beklenen. Sevdaya anlamak yüklemek için beklenir, hatırlanmak için beklenir. Sevgililer günüde  bu özel günlerdendir. Dünya geneli mutlu bir an olarak hatırlanacak gün olarak kalır hafızalarda. Piyasa, ekonomi canlanır. Çünkü sevgiliye hediye alınacaktır. En güzel hediyeler özenle seçilir.

14 şubat Sevgililer günü geldi mi hediyeler teslim edilir bir bir. Ve o gün hatıralarda tatlı bir anı olarak kalır. Sevgiliye hediye olarak binlerce çeşit bulabilirsiniz.

Birçok güzel hediye vardır. Bir şairin sevdiği kadına şiir kitabı vermesi, ya da kendi yazdığı şiirlerden derleme yapması buna örnek olarak gösterilebilir. Bazı insanlar hediye denince en pahalı ürünleri almayı akıllarına getirebiliyorlar. Bu materyalist bir düşüncedir. En pahalı ürün en mutlu edecek ürün değildir. Çünkü insan en pahalıya eriştiğinde daha fazlasını isteyecektir. Arabası olan insan bir araba daha alma peşinde olur.

İnsanlar küçük şeylerden mutlu olurlar. Buna binaen alınan hediyeler insanları mutlu ederse daha kalıcı olacaktır. Bazen bir tebessüm, bazen bir yemek, bazen de dokunaklı bir sohbet... İşte bu insanları bir arada tutan, insanları diri tutan davranışlardır. Alınacak hediyedeki en büyük kriter, birbirlerini seven iki insan arasında yaşanmış en derin olayın üzerine alınmış bir hediyedir. Öyle bir hediye alınmalıdır ki sevdiği kadın erkek o hediyeyi gördüğünde şoke olmalıdır. Birbirleriyle en çok hangi konuda konuşuyorlarsa ya da en çok neye gülüyorlarsa onun üzerine hediye alınmalıdır.

Yani hediyeyi almadan önce o hediyeyi yaşamak gerekir. O hediyeyi yaşamalı ki insan, alacağı ya da vereceği hediyenin bir anlamı olsun. Bir anlamı olmayan, sadece maddi olan hediyeler de maddi sevinç gibi kısa sürerler. İnsanlar kalıcı mutlulukları birbirlerine değer verdikleri zaman anlayabilirler. Bunlar da ne yazık ki insanlar kaybedince daha iyi anlıyor.

O yüzden en iyi çözüm bunları kaybetmeden birbirlerine en iyi hediyeyi almak ve o hediyenin anlamını en iyi şekilde yaşamak olacaktır.

14 şubat olarak değil her gün sevgiliye, dosta hediye alınabilir. Böyle yaklaşmak dostlukları pekiştirip sevdayı yüceltecektir.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 13.02.2017 23:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol