28 Aralık 2016 Çarşamba 20:11
Tanıtım Yazısı Seo Uyumlu Nasıl Yazılır?

Seo uyumlu makale bilindiği üzere google arama motorunda en üst sıralara çıkmaya yaramaktadır. Ayrıca arama motorlarında daha kolay bulunabilmeyi yanı arama kolaylığı sağlamaktadır.

Tanıtım yazısı ve seo uyumlu makale yazmanın belli başlı kural ve kaideleri bulunmaktadır. Düzgün ve kurallara uygun yazılan bir seo makalenin sizi arama motorlarında en üst seviyelere çıkarması kaçınılmaz olacaktır.

Makale için en önemli olan kuralların başında başlık bulunmaktadır. Başlık makale için olmazsa olmazdır. Başlık sade içeriğe uygun ve 3-5 kelime arasında olması gerekir. Çok dikkat çekici başlık kullanmanın da size bir yararı olmayabilir. Nedeni ise başlığınızın içerik ile uyumlu olmamasıdır. Bu şekilde google aramalarında sizin bulunma ihtimaliniz azalmaktadır. Ayrıca makale için gerekli olan 300 kelime sayısı tamamlanmalıdır. Bu sayede sitenizin oturum oranı da artacaktır. Tanıtım yazısı emek verilerek hazırlanırsa etkisi de bir o kadar artacaktır.

Tanıtım yazısı hazırlarken  anahtar kelime kullanımına dikkat edilmelidir. Anahtar kelimeler metnin bütününe yayılmalıdır. Bu sayede metinde bütünlük sağlanmış olur. Metnin giriş, gelişme ve sonuç kısmı bu bağlamda anlam bütünlüğüne kavuşmuş olur. Bir diğer husus ise yazımızın uzunluk kısalık durumudur. Arama motorları uzun yazılara önem göstermiş olsalar bile bazı kullanıcılar için bu uzunluk sıkıcı gelebilir. Yazımızı sadece SEO amaçlı yazmamalıyız. Okuru da işin içinde tutarak yazımıza yön vermeliyiz. Bu genel kurallar bizim yazımız açısından önem arz etmektedir.

Bu hususta yazmış olduğumuz yazının okunurluk derecesini arttırmak ve popüler yazılar seviyesine çıkarmak istiyorsak güncel kaynaklı yazılar yazmak mecburiyetindeyiz. Başka bir ifade ile sıradan yanı olağan bir yazı yazmamızın bize bir getirisi olamayacaktır. Bu yüzden ilgi odaklı yazılar yazmalıyız. Yabancı kaynaklar bu konuda bize epey bir yardım edecektir. Makalemizde görsel içerik bulunduracaksak konumuz ile aynı bağlamda bir görsel olmasına özen göstermeliyiz. Aksi taktirde görselin yazıya pek bir yararı olmayacaktır. Yazıya etiket kullanırken H1 etiketi kullanmamız da gereklidir. URL'de anahtar kelime geçecek şekilde olması sizlerin ayrıca yararına olacaktır.

e-karaman.com

Son Güncelleme: 28.12.2016 20:31
Anahtar Kelimeler:
Tanıtım YazısıSeo
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol