04 Kasım 2016 Cuma 16:37
Yabancı tur operatörleri Konya'yı beğendi
Konya'da turizm daha da canlanacak. Konya Büyükşehir Belediyesi, yabancı tur operatörlerini Konya’da ağırladı. Konya’nın 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti olması nedeniyle Konya Tanıtma ve Eğitim Vakfı (KOTEV) ve THY işbirliği ile düzenlenen ve 2 gün süren Yabancı Tur Operatörleri Toplantısı Amerika, İtalya ve Rusya’dan gelen yabancı tur operatörlerinin katılımıyla Konya’da gerçekleştirildi.

Toplantı kapsamında Konya’ya davet edilen misafirlere Çatalhöyük, Mevlana Müzesi, Tarihi Bedesten Çarşısı, Sille Antik Kent, Kelebekler Vadisi gibi Konya’nın tarihi ve kültürel yerleri gezdirildi. Konya Büyükşehir Belediyesi Akyokuş tesislerinde Konya mutfağının seçkin lezzetlerini tatma fırsatı bulan misafirler, özellikle Konya’nın gece manzarasından büyülendiklerini ifade etti.

Turizm profesyonellerini bir araya getirmek amacıyla düzenlenen program dahilinde gerçekleştirilen resepsiyonda ise, Konya Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediye yetkilileri, KOTEV, TÜRSAB’a bağlı acenteler, Konya SKAL kulübü derneğine bağlı otel işletmecileri, ve tur operatörlerine Konya’nın tarihi yerleri ve turizm potansiyeli hakkında sunum yapıldı. Konyalı tur acenteleri ile yabancı tur operatörlerinin karşılıklı işbirliği konusunda görüş alışverişinde bulunduğu resepsiyonun ardından katılımcılar sema programı izledi.

Konya’yı beğendiklerini dile getiren tur operatörleri, Türkiye’ye yönelik tur paketleri içerisinde Konya’ya yer vermek için çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Son Güncelleme: 04.11.2016 16:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol