Hasan Özen
Hasan Özen
08 Mayıs 2020 Cuma 18:55
BAŞKAN BÜYÜKKARCI PAZAR YERİNİ İNCELEDİ

Maske dağıtımında vatandaşlardan durumları hakkında bilgi alan Başkan Büyükkarcı, ‘’Pazara gelen hemşerilerimiz alış veriş telaşından sosyal mesafe kuralını unutabiliyor bu konuda hatırlatma yaparak kurala uymaya davet ediyoruz’’ dedi. İlçede her Cuma kurulan pazarın gece saatlerinden itibaren belediye ekiplerince gözetim altında tutulduğunu belirten Başkan Büyükkarcı, ‘’Geceden itibaren Pazar yerinde belediye ekiplerimizin çalışması başlar. Sabaha karşı korona virüs tedbirleri kapsamında dezenfekte çalışması yapılır. Sabahın erken saatlerinde açılan tezgâhlar ve vatandaşların giriş çıkış yapacağı bölümler incelenir. Ekiplerimizin gece başlayan çalışması, gündüz zabıta ve diğer ekiplerimizin kontrolleri ile olası bir aksaklığa meydan vermemek adına devam eder.
İki noktadan giriş çıkışın yapıldığı Pazar yerinde bugün ekiplerimizle birlikte maskesi olmayan vatandaşlarımıza maske dağıtıp, alış veriş yaparken sosyal mesafe kuralına uymaya özen göstermelerini belirttik. Öte yandan tedbirler kapsamında faaliyetlerine ara verilen iş kollarında çalıştıkları için bir süredir evlerinde kalan hemşerilerimizin mağdur olmamaları için talep edildiği her an ekiplerimiz seferber oluyor. Ayrıca hayırseverlerimizin katkısı ile ilçemizdeki ekmek fırınlarında belediye olarak ‘Askıda ekmek’ uygulaması başlattık. Talep eden hemşerilerimiz bu fırınlardan ücretsiz ekmek alabiliyor. Pazarın da iki noktasına kurduğumuz stantlarla aynı şekilde talep eden hemşerilerimize ücretsiz ekmek dağıtımı yapıyoruz. Böylelikle hayırsever hemşerilerimizle ihtiyaç sahibi hemşerilerimiz arasında köprü vazifesi yapmış oluyoruz’’ diye söyledi.
Normalleşmenin belirlenen takvim ve uygulama şekliyle iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayan Belediye Başkanı Büyükarcı, vatandaşlara rehavete kapılmamaları ve kurallara uymaya devam etmeleri çağrısında bulundu.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol