08 Mart 2017 Çarşamba 18:21
Binali Yıldırım'dan Açıklama ! 500 Bin Kamu Personeli Mi Alınacak?

15 Temmuz hain darbe girişimi ve ardından başlayan ekonomik sıkıntıların ortadan kaldırılması, işsizlik sorunun çözülmesi yolunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilan ettiği istihdam seferberliği kapsamında kamu personeli alımlarının yapılıp yapılmayacağı tartışılmaya başlandı. Başbakan Binali Yıldırım, bir televizyon kanalına verdiği demeçte konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“2 Milyonu Buluyor”

Atv’de katıldığı canlı yayında istihdam seferberliği ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başbakan Binali Yıldırım, her TOBB üyesinin bir personel işe alması durumunda 1,5 milyon rakamına ulaşılacağını, kamu personeli olarak alınacak 500 bin kişi ile 2 milyon gibi rakamın ortaya çıkacağını ifade etti. Başbakan Yıldırım, ilkin hedefin 2 milyon istihdam sağlanması olmasına rağmen çıraklık eğitimleri ile birlikte 2 milyonun geçileceğini ifade etti.

Maliyeti 11 Milyar Dolar

İstihdam seferberliğinin bütçeye maliyeti konusuna değinen Binali Yıldırım, 11 milyar liralık ek bir maliyetin ortaya çıkacağını vurguladı. Buna ek olarak 460 binden fazla KOBİ için faizsiz kredi desteği sağlanacağını, bunun da 12 milyar TL tutarında olacağına dikkat çekti. Tüm bu maliyetleri karşılayacaklarını, işsizlik sorununun çözülmesi için gereken tüm adımları atacaklarını ifade eden Yıldırım, böylece 500 bin kişilik kamu personeli alımının da sinyalini vermiş oldu. Şimdi tüm gözler alımların ne zaman ilan edileceğine yönelmiş durumda.

Son Güncelleme: 08.03.2017 18:27
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol