Hasan Özen
Hasan Özen
13 Haziran 2018 Çarşamba 15:00
Büyük Projede Onların İmzası Var

Geçtiğimiz günlerde Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın Katılımıyla yapılan İbrala Barajı İçme Suyu tesisi hizmete açılarak şehre kuyu suyu yerine çok daha sağlıklı ve tatlı su verilmeye başlandı.
Karaman içme suyu ihtiyacını karşılayan İbrala Barajı İçme Suyu tesisi projesi Eski devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Dönemin Belediye Başkanı Ali Kantürk tarafından yapıldı. 2005 yılında Karaman’a ziyaret ederek Karaman Yatırımlarını ele alan Abdüllatif Şener ve Eski Karaman Belediye Başkanı Ali Kantürk içme suyu ihtiyacını karışılmak üzere Karaman belediyesi tarafından İbrala Barajı İçme Suyu tesisi projesini imzaladılar. 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayan proje ile Karaman’ın içme suyu ihtiyacı garanti altına alınmış oldu. 
Projenin hayata geçirilmesi ile Karaman’a yıllık 30 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edilecek.
Karaman’da son dönemlerde ivme kazanan endüstriyel gelişiminin de etkisiyle, içme ve kullanma suyu ihtiyacı had safhaya ulaştı. Bu durum üzerine İbrala Barajı’ndan alınacak suyun arıtıldıktan sonra hizmete sunmanın, uzun vadeli içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak açısından en uygun çözüm olacağını belirleyen “Karaman İbrala Barajı İçmesuyu Projesi”ni geliştirdi.
Projenin Yatırım Bedeli 66 Milyon Lirayı Buluyor
“Karaman İbrala Barajı İçmesuyu İsale Hattı” ve “Karaman İbrala Barajı İçmesuyu Arıtma Tesisi” olmak üzere 2 ayrı iş olarak ihale edilen projenin gerçekleşmesi ile Karaman il merkezi, Ağılönü ve Kayaönü yerleşim yerleri başta olmak üzere çevre yerleşimlerin 2050’ li yıllara kadar olan içme ve kullanma suyu ihtiyaçları karşılanmış olacak. Bu iki projenin toplam yatırım bedeli 66 milyon lirayı buluyor.

Son Güncelleme: 13.06.2018 15:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol