Hasan Özen
Hasan Özen
20 Haziran 2019 Perşembe 18:50
DR. RECEP ŞEKER;“KARAMAN BİR SEVDADIR”

ŞEKER mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Karaman ilimiz 21 Haziran 1989 tarihinde Resmi Gazete’ de yayımlanan 3578 sayılı kanunla Türkiye Cumhuriyeti'nin 70'nci ili olmuştur. Karamanımızın il oluşunun 30. yılını hemşerilerimiz ile birlikte coşku ile kutluyoruz.
Mevlana ve Yunus Emre’nin diyarı, Türk Dili'nin başkenti kadim kentimiz Karaman, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ilim ve kültür merkezidir. 
Karamanımız; “Gel... Gel, ne olursan ol, yine gel! İster kâfir, ister Mecusi, ister puta tapan ol, yine gel! Bizim dergâhımız ümitsizlik dergâhı değildir. Yüz kere tövbeni bozmuş olsan da yine gel.” diyerek tüm insanlığı kucaklayan,Hakk’a,hakikate vedoğruya  davet eden Hz. Mevlana’nın  bir dönem yaşadığı, annesi Mümine Hatun’un ebedi istirahatgâhı, “Gelin Tanış Olalım, İşi kolay kılalım, Sevelim sevilelim” dizeleriyle insanlığa sevgi haykıran, sevgi ve barış elçisi Hz. Yunus Emre’nin, "Bugünden sonra divanda, dergâhta, bargâhta, mecliste ve meydanda Türkçeden başka dil kullanılmayacaktır" ünlü fermanı ile Türkçemizin yeniden devlet dili olmasını ve Anadolu topraklarında köklü bir çınar haline gelmesini sağlayanKaramanoğlu Mehmet Bey’in, Dünya haritasını ilk defa çizen Türk Denizcisi Piri Reis’in memleketidir. Karaman, yakın tarihteCumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ata yurdu, Şark Fatihi Kazım Karabekir Paşa’nın öz yurdudur. Karaman, Karamanoğulları Beyliği’ne yıllarca başkentlik yapmış, sokakları buram buram tarih kokan, topraklarında çok farklı medeniyetlerin izlerinitaşıyan kadim bir şehirdir.
AK Parti döneminde büyük hizmet alan ülkemizin parlayan yıldızı Karamanımız, ekonomisi, tarımı, ulaştırması, sağlığı, tüm dinamikleri ve özellikle insanıyla Türkiye'nin parlayan yıldızıdır.
İlimiz; Havaalanı, Serbest Bölgesi, Lojistik Merkezi, Hızlı Treni, Teknoparkı, Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi, Üniversitesi, Tıp Fakültesi gibi çok önemli proje ve yatırımları ve 324 milyon dolar ihracatı ile marka şehir olma yolunda hızla ilerlemektedir. 
İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik olarak kalkınması, gelişmesi ve daha ileriye giderek vatandaşlarımızın hak ettikleri refah seviyesine yükseltilmesi en büyük hedefimizdir ve bununla ilgili projelerimiz ve çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Karaman bir sevdadır, Karamanımızı en güzel yerlere getirmek için bundan sonra da var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. 
Karaman ilimizin30. kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutlar, il olmasında ve gelişip kalkınarak bu günlere gelmesinde katkı sunan, emeği geçen tüm memleket sevdalılarına en derin şükranlarımı sunar, tüm Karamanlı hemşerilerimisaygıve muhabbetle selamlıyorum.” dedi.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol