06 Mart 2017 Pazartesi 15:15
Erdoğan "En Önemli Sebep O" Dedi, Derhal Harekete Geçildi !

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, 17 il için lojistik altyapı için destek vereceklerini açıkladı. Bakan, "250 bin-2 milyon lira arasında değişen teşvik kapsamında yatırımların yüzde 75'i karşılanacak" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, enflasyon için gıda fiyatlarının önemli olduğunu belirtti. Bunun üzerine Gümrük ve Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık sebze ve meyve fiyatlarında lojistik alt yapı için destek sağlayacak. Tüfenkci,"Amasya, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Isparta, İzmir, karaman, Malatya, Manisa, Mersin, Muğla, Nevşehir ve Samsun olmak üzere 17 ildeki yatırımların teşvik kapsamına alınmasını planlıyoruz. Ayrıca, 250 bin lira ile 2 milyon lira arasında değişen teşvikler kapsamında, yatırımların azami yüzde 75'i karşılanacak." Açıklamada bulundu. Ayrıca Bakan teşviklerin yanında, "Üretici örgütlerine ilave teşvikler de vereceğiz. Altyapı desteğine ek olarak uygun ve yeterli personel istihdamına yönelik teşviklerle de üreticilerimizin yanında yer alacağız." Dedi.

Devamında Tüfekçi, "Şu an itibarıyla 42 kuruluş izni· verilen lisanslı depo işletmesi·, 18 faaliyet izni verilen lisanslı depo işletmesi·, 9 da yetkilendirilen ticaret borsası bulunuyor. Hububatta 808 bin ton, pamukta 15 bin ton ve zeytinde 5 bin ton olmak üzere 828 bin tonluk lisanslı depo kapasitesine sahibiz. 2016 yılı içerisinde bir önceki yıla göre faaliyetteki· lisanslı depo işletmesi· sayısında yüzde 88'lik, lisanslı depo kapasitesinde ise yüzde 85'lik bir artış sağlanmıştır. 2017 yılında lisanslı depo kapasitemizi yüzde 100 oranında artıracağız." Sözlerini ekledi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol