08 Haziran 2017 Perşembe 22:08
Hangi Kurumlar Kpss Puanı İle Eleman Almaktadır?

Şu anki zaman dilimine bakacak olursak, devlet memurluğu için sadece sınava çalışmak yetmiyor.

E karaman haber sitemizin edindiği bilgilere göre, Aynı zamanda sınav sonrasında alınacak kpss puanı doğrultusunda akıllı tercihler yapmak gerekiyor.

Kpss Puanının Değerlendirilmesi

Sınav sonrası kpss puanları 1 ay gibi bir süre içerisinde açıklanır ve devlet kurumlarının alım ilanları beklenir. İki senede bir yapılan B grubu Kpss için toplamda 4 merkezi alım yapılır. Artık günümüzde pek çok kurum merkezi alımlardan çıkarak kendi alımlarını mülakatlı alım olarak yapmaktadır.

Hangi Kurumlar Alımlarını Ne Şekilde Yapar?

Bazı kurumlar kpss puanlarını baz alarak, bazıları ise kendi açtıkları sınavlar neticesinde alımlarını tamamlıyorlar. Peki hangi kurumlar kpss ile eleman almaktadır sorusuna gelirsek.. Ptt, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı, Hava Meydanları İşletmesi, Tapu Kadastro, Sosyal Güvenlik Kurumu, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Spor ve Gençlik Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri Sivil Memur Subay Astsubay Alımları, Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Polislik alımları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Üniversiteler, Gelir İdaresi Başkanlığı, Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi en gözde kurumlar bu kategoride sayılabilir.

Bunların dışında belediyeler ve il özel idareleri kendilerine verilen yetki ile hem kpss puanı ile hem de kpss puanı olmaksızın alım yaparlar. Bu tür kpss'siz alımlar için ise belediyelerin insan kaynaklarına birimlerine giderek bir özgeçmiş bırakılması gerekiyor. Zaman içerisinde kurumun ihtiyacı doğrultusunda adaylara geri dönüş yapılır.

ÖZEL HABER

Son Güncelleme: 08.06.2017 22:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol