Hasan Özen
Hasan Özen
09 Ağustos 2019 Cuma 14:23
KARAMAN BELEDİYESİ BAYRAM İÇİN TEDBİRLERİNİ ALDI

Kurban Bayramının huzur içinde geçirilmesi ve herhangi bir problem yaşanmaması için hazırlıklarını tamamlayan Karaman Belediyesi, her bayram olduğu gibi yine kesintisiz hizmet verecek. Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karaman halkının bayramını tebrik ederek; belediyenin tüm birimlerinin bayram süresi boyunca görevlerinin başında olacağını söyledi. Vatandaşlar istek ve şikâyetlerini Karaman Belediyesi’nin 444 25 70 nolu çağrı merkezine iletebilecekler.
Zabıta Müdürlüğü: Kurban Bayramı nedeniyle merkez ve otogar karakolları, 24 saat görevlerinin başında olacak. Kurban satış alanı ve gıda satışı yapılan yerlerde genel denetimler devam edecek.
    Bayram boyunca nöbetçi olacak fırınlar da belli oldu. Buna göre Bayramın 1. günü; Trabzon Ekmek, Tekin Ekmek, Umman Ekmek, Özen Ekmek ve Halkım ekmek fırını, Bayramın 2. günü; Tekin Ekmek, Umman Ekmek, Özen Ekmek, Halkım Ekmek, Taş Değirmen ve Altın Ekmek fırını, Bayramın 3. günü; Bayramoğlu Ekmek, Umman Ekmek, Özen Ekmek, Halkım Ekmek, Bakioğulları Ekmek, Dumlu Ekmek, Özergin Ekmek, Taş Değirmen, Aknil Ekmek, Ekmek Teknesi ve Altın Ekmek fırını, Bayramın 4. günü de; Trabzon Ekmek, Özergin Ekmek, Has Ekmek, Özen Ekmek, Aknil Ekmek, Dumlu Ekmek, Taş Değirmen, Bayramoğlu Ekmek, Halkım Ekmek, Umman Ekmek, Ekmek Teknesi ve Altın Ekmek fırını hizmet verecek.
İtfaiye Müdürlüğü: Bayram süresince İtfaiye Müdürlüğü, araç ve gereçlerinin bakımını yaparak her hangi bir yangın ve kaza durumuna anında müdahale edebilmek için 24 saat görevinin başında olacak. 
Mezarlık İşleri Müdürlüğü: Vatandaşlarımızın bayramda yoğun ziyaretlerde bulunacağı mezarlıklarda Park-Bahçe Müdürlüğü ekipleri tarafından bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yapıldı. Kabirlerini sulamak isteyen hemşerilerimiz, su bidonlarını Mezarlıklar Müdürlüğü’nden temin edebilecek. Arife günü hoparlör sistemi ile mezarlıkta Kur’an-ı Kerim okutulacak. Kent mezarlığını ziyarete gelen yaşlı, hasta ve yürüyemeyecek durumda olan vatandaşlarımız görevlilerce mezarlık içerisinde araçla taşınacak.
Temizlik İşleri Müdürlüğü: Temizlik İşleri Müdürlüğü kent genelinde çöp poşeti dağıttı. Ekipler, kurban kesim yerlerinde bayram süresi boyunca temizliğe devam edecek ve bayramın son iki günü bu alanlarda ilaçlama yapacak.
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü: Kurban Bayramı’nda Belediye otobüsleri ücretsiz yolcu taşıyacak. Ulaşım seferleri bayramın ilk günü olan 11 Ağustos Pazar gününden 14 Ağustos Çarşamba gecesine kadar saat başı olarak devam edecek. Bayramın 1. günü sadece; 10 nolu hat sabah saat 08.00’den akşam saat 21.00’e kadar, 1 nolu hat sabah 08.00’den akşam saat 22.00’ye kadar, 3 nolu hat da sabah saat 08.00’den akşam saat 23.00’e kadar hizmet verecek. Bayramın 2. - 3. ve 4. günü ise 2 – 4 – 5 – 6 ve 8 nolu hat sabah saat 08.00’den akşam saat 21.00’e kadar, 1 ve 10 nolu hat sabah saat 08.00’den akşam saat 22.00’ye kadar, 3 nolu hat ise sabah saat 08.00’den akşam 23.00’e kadar her saat başı ücretsiz seferlere devam edecek.
Veteriner Müdürlüğü: İlimizde bu yıl iki noktadan kurban satışı, 9 ayrı yerde de kurban kesimi yapılacak. Karaman Belediyesi, Üniversite Mahallesi’nde Devlet Hastanesinin arka kısmında kalan Yeni Stadyum inşaatının karşısındaki araziyi ve Karamanoğlu Mehmetbey Mahallesi 899. Sokak ile 949. Sokak arasındaki bölgeyi kurban satış alanı olarak hayvan sahiplerine tahsis etti. 
    Başakşehir Mahallesi 2. Toki Alışveriş Merkezi yanındaki otopark alanı, Elmaşehir Mahallesi 1. Toki Alışveriş Merkezi’nin yanı, Yunuskent Mahallesi İmam-ı Azam Camii yanındaki araba pazarı kurulan alan, Alişahane Mahallesi’ne kurulan Perşembe Pazarı’ndaki balıkçıların olduğu yer, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde Pazartesi günleri kurulan pazarda balıkçıların olduğu alan, Gevher Hatun Mahallesi 1812. sokakta yer alan Alışveriş Merkezinin yanı, Çeltek Mahallesi Kazalpa Meydanı, Urgan Mahallesi 2260 Sokaktaki 15 Temmuz Cami avlusu ve 4. TOKİ ile 5. TOKİ 2263. Sokak ve 2265 Sokak arasındaki alan da kurban kesim yerleri olarak belirlendi.
    Bu arada Küçükbaş hayvan kesimi 40 TL’den, Büyükbaş hayvan kesimi de 200 TL’den (Kemiksiz pazarlığa tabi) yapılacak.
          Halkımızın rahat ve huzurlu bir bayram geçirmesi için 444 25 70 Karaman Belediyesi Çağrı Merkezi de 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde olacak.
 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol