07 Nisan 2017 Cuma 19:28
Karaman'da Yeni Dünya Düzeni Konferansı Düzenlendi

Karaman - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Genç Araştırmacılar Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Yeni Dünya Düzeninin İnşasında Türkiye’nin Rolü ve Karaman’ın Geleceği’ konulu konferans düzenlendi.

Haber sitemizin edindiği bilgiye göre, ANKA Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet Hakan Sağlam’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansta dünya siyasetinde izlenen politikalar ve Türkiye’nin bu politikalardaki yeri konuşuldu.

“Yeni dünyanın inşasında Türk milleti olarak söz sahibi olmak durumundayız”

Konferansın açılış konuşmasını yapan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, yeni dünya düzeninin inşasının; emeğin, hak ve adaletin, ahlakın, doğruluk ve dürüstlüğün, sömürüyü engellemenin, kısacası insan onuruna yakışır ve daha yaşanılabilir bir dünya var etmenin koşullarını sağlamaktan geçtiğini söyledi.

Rektör Akgül konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şüphesiz ki geçmişten yaşadığımız güne kadar dünyada pek çok gelişme ve değişme yaşandı. Dünya var oldukça bahsi geçen değişim ve gelişimler de sürmeye devam edecek. Önemli olan bu değişimin, yani yeni dünya düzeninin inşasında ülkemizin üstleneceği roldür. Ülkemiz gerek stratejik konumu gerekse yerüstü ve yer altı kaynakları ile geçmişten bu yana tüm dünyanın ilgisini çeken bir konumda olmuştur. Bugün, yeni bir dünya düzeni oluşturulmaya çalışılıyor ve ülkeler bu bağlamda yeni stratejiler geliştiriyor. Türk milleti olarak yeni dünya düzeninin oluşturulmasında ülkemiz ve devletimizle birlikte söz sahibi olmak durumundayız. Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, yeni ve güçlü Türkiye hayaline yakışır şekilde üzerine düşeni yapacaktır.”

“Batılılara göre Türkiye artık Türklere teslim edilemeyecek kadar önemli bir ülke”

ANKA Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mehmet Hakan Sağlam ise Türkiye’nin süper güç olma yolunda emin adımlarda ilerlediğini belirterek, “Günümüzde yaşadığımız coğrafya ve dünyaya şekil veren iki lider var. Bunlardan birisi Sayın Erdoğan diğeri ise Putin’dir. Dikkat ederseniz bütün saldırılar da özellikle bu iki lider üzerine yapılmaktadır.” dedi.

Osmanlı Devleti’nin yükseliş döneminden günümüze yaşanan gelişmeleri tarihsel olarak ele alan Dr. Sağlam, son yirmi yılda dünya üzerinde gerçekleştirilen projeler ile Türkiye’de yapılan mega projelerden bahsetti.

Türkiye’nin yaşamış olduğu ekonomik krizlere de dikkat çeken Dr. Mehmet Hakan Sağlam konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bağımsız Merkez Bankası ve para politikaları, dalgalı kur rejimi, başarılı özelleştirme programı ve mali disiplin, popülist politikalardan reform odaklı sürdürülebilir politikalara geçiş sayesinde ülkemizde krizlere karşı direnç sağlandı. Avrupa’da yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen Türkiye giderek güçlenen, büyüyen ve gelişen bir ülke olmaya başladı. Batılılara göre Türkiye artık Türklere teslim edilemeyecek kadar önemli bir konuma geldi. Bu düşünce gerek ülkemiz içerisinde gerekse sınır komşularımızda yaşanan gelişmelerin sebebini oluşturuyor. Çin’den alınacak malları demiryolu ile iki hafta içerisinde Avrupa’ya taşıyacak olan Trans-Asya Demiryolu projesi Avrupa’daki bütün fabrikaların kapanmasına sebep olacak.”

Türkiye’nin yeni dünya düzeninde yapması gerekenleri de sıralayan Dr. Mehmet Hakan Sağlam, ülke olarak patent ve markalaşmaya önem verilmesi, yüksek teknolojiye dayalı ürün ihracatının geliştirilmesi, siyasi uzlaşma zemininin oluşturulması gerektiğini hatırlatarak, “Artık eski Türkiye yok. Yüz yıldan bu yana bu toplum uyuşturuldu. Şimdi ise millet bu uykudan uyanıyor ve iyi bir sinerji yakaladık. Yeni bir Türkiye kuruluyor, bunun farkında olmalıyız, inanmalıyız, gücümüzü bilmeliyiz ve buna göre çalışmalıyız.” dedi.

Konferans, hediye takdimlerinin ardından sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
KmüKaramanoğluYeni Dünya
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol