Hasan Özen
Hasan Özen
20 Haziran 2019 Perşembe 14:56
KARAMAN OSB YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Karaman Organize Sanayi Bölgesinde, 4562 sayılı OSB Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği gereğince, üçüncü Olağan Genel Kurulu toplantısı yapıldı.

Karaman Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda saat 10.30'da başlayan toplantıda Karaman Organize Sanayi Yönetimi için iki aday kurul listelerini çıkararak başkanlık yarışına katıldı.

Kemal Boynukalın ve Süreyya Peker'in listeleriyle OSB Başkanlığı için yarıştıkları kurulda seçime gidildi.

Seçim için oylamaya geçilmeden önce ise iki aday da konuşma yaptı.

Kemal Boynukalın konuşmasında, 1989 yılında büyük umutlarla kurulan Karaman OSB'nin bugünkü durumunun hayal dahi edilmediğini belirterek, "Bugün yaşadığımız şehirde yaklaşık her dört aileden birinin istihdam edildiği, şehrin geçim kaynağı, Karaman Organize Sanayi Bölgemizin yeni yönetiminin seçileceği genel kurulumuzu yapacağız. Neticenin şehrimiz ve tüm hemşerilerimiz için hayırlı olmasını dilerim.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi, 1989 yılında büyük umutlarla kurulduğunda o günkü işletme sahipleri ve geniş görüşlü Karamanlılar belki de bu günleri hayal dahi etmiyorlardı. Tam 30 yıl sonra bugün toplamda 10 Milyon m2’lik bir alana sahip ve 15 bin kişinin istihdam edildiği dev bir sanayi kompleksi halini alan Karaman Organize Sanayi Bölgesi şehrimizin gelişip büyümesine katkı sağladığı gibi özellikle gıda ve tarımda ülke ihracatına da ciddi oranda katkı sağlamaktadır.

Bugün yerli ve milli firmalarımızı ihracat listelerinde görmekteyiz, ülkenin en büyük sanayi kuruluşları arasında görmekteyiz. Karaman Sanayici ve işadamlarının girişimcilik ruhu her zaman tüm Türkiye’de örnek gösterilmiştir. Karaman sanayicisinin ülke ekonomisine yaptığı katma değer ve istihdam olanaklarının geliştirilmesine olan katkıları küçümsenemeyecek ölçüdedir. Özellikle tarıma ve gıdaya dayalı sanayimiz her geçen yıl büyüme trendi göstermektedir. Bugün 150’den fazla ülkeye, 300 Milyon doları aşan bir ihracat rakamına ulaştık. Geçtiğimiz yıllar içerisinde bu rakam sürekli yükseldi. Bütün bunlar Karaman iş dünyasının girişimci ruhu ve fedakâr çalışmalarının bir ürünüdür.

Bu başarıların katlanarak arttığı nice 30 yılları göreceğimizden şüphemiz yoktur. Z kuşağı diye tabir edilen yeni neslin Karaman sanayisini daha ilerilere götüreceğini şimdiden görmekteyiz.

Bizler Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olarak bu güne değin sanayimizin ve sanayicimizin her zaman yanında olmaya gayret ettik. Çalışma prensibimiz hep tıkanıkları açmak, düğümleri çözmek üzerine idi. Geçen bu süreç içerisinde elimizden geldiğince bunu yapmaya çalıştık.

Bugün ise yeni bir döneme başlıyoruz. Yılların verdiği özgüven ve tecrübe birikimi ile yine sanayicimizin hizmetinde olmak için Karaman Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığına Talibim. Tabi karar oy kullanacak olan delegelerindir. Bizler üreten ve ürettiğini satmaya çalışan, şehrimizin ekonomisine, istihdamına katkı sağlamaya çalışan, tüm ticari risklere ve sıkıntılara göğüs geren her bir sanayici kardeşimizin yanında olduk yanında olmaya devam edeceğiz.

Bugün ülke genelinde karamsar bir tablo görünse de Karaman sanayisini aydınlık yarınların beklediğini düşünüyorum. Geleceğe dair umutlarımızı hiç yitirmedik. Bundan sonraki süreçte yeni bir vizyonla, yeni umutlarla Karaman sanayisini yönetmeye talibiz. Destek veren tüm arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ederim.
Bu vesile ile bir araya geldiğimiz tüm iş adamı arkadaşlarımın işlerinde başarılar diliyorum. Bugün bizleri yalnız bırakmayan Karaman protokolüne de hassaten teşekkür ederim eksik olmasınlar.

Genel Kurulumuzun şehrimiz ve hemşerilerimiz için hayırlara vesile olmasını dilerim." dedi.

Boynukalın'ın ardından kürsüye gelen Süreyya Peker ise, Karaman OSB'yi daha yukarı seviyelere taşımak için aday olduğunu söylerken, "Ben OSB'ye üye olduğumda imkanlar çok sınırlıydı. Yağmur suyu hattı yoktu, elektrik sorunluydu.

Bu şartlarda yönetime geldik, o zaman Kamil Uğurlu başkandı. Bu arada Sami Mangırcı'yı da rahmetle anıyorum. O dönem amacımız OSB'nin eksiklerini tespit edip, hızlı bir şekilde çözüm bulmaktı.

Bize o zaman yapamazsın dediler ama yaptık. Bu aşamada sayın bakanımız Lütfi Elvan'ın katkıları büyüktü. Ayrıca OSB'de yeşil alan üzerinde durduk ve OSB'yi yeşillendirdik.

Şuanda OSB'de işler hiçbir şekilde aksamadan ilerlemektedir. Benim çalışma prensibim işleri tıkamak değil, yol açmak üzerindedir.

Bu bir ölüm kalım savaşı değildir. Hizmet yarışıdır. Ben de hizmete talibim.

Sonuçların hayırlı olmasını dilerim." şeklinde konuştu.

Oylama sonuçları

Karaman OSB Yönetim Kurulu için Kemal Boynukalın "sarı liste" ile, Süreyya Peker ise "beyaz liste" ile başkanlık yarışına katıldı:

Adaylarının konuşmalarının ardından yapılan seçimler sonucu Kemal Boynukalın 103 oy alırken, Süreyya Peker 84 oy aldı.

Oylama sonuçlarına göre, Karaman OSB'nin yeni başkanı Ali Kemal Boynukalın oldu.

Müteşebbis Heyeti'nin görevine son verildi

Ayrıca OSB Genel Kurulunda alınan ortak karar ile Müteşebbis Heyeti'nin görevine son verildi. Yani artık OSB yönetiminde, Belediye, Valilik, Ticaret Odası gibi kurumlar yer almayacak.

Adaylarının konuşmalarının ardından yapılan seçimler sonucu Kemal Boynukalın 103 oy alırken, Süreyya Peker 84 oy aldı.

Oylama sonuçlarına göre, Karaman OSB'nin yeni başkanı Kemal Boynukalın oldu.

Müteşebbis Heyeti'nin görevine son verildi

Ayrıca OSB Genel Kurulunda alınan ortak karar ile Müteşebbis Heyeti'nin görevine son verildi. Yani artık OSB yönetiminde, Belediye, Valilik, Ticaret Odası gibi kurumlar yer almayacak.

İŞTE YENİ OSB YÖNETİM LİSTESİ

Osb Yönetimi Yönetim Kurulu Asil Üyeler;
1. Kemal Boynukalın
2. Yunus Küçükcicibıyık
3. Osman Ateş
4. Işık Duru
5 Hidayet İş
6. Esat Şen
7. Ahmet Kapar

Yedek Üyeler
1. Ali Beke Altun
2. Vural Erdoğan
3. Musa Akgül
4. Fatih Kerim Ölmez
5. Yusuf Aslan
6. Durmuş Çim
7 Muhsin Sayım Evgin

Denetim Kurulu
1. Hikmet Düzenli
2. Sinan Güney 
Yedek Üyeler
1. Mehmet Yüce
2. Nebi Gür

OSB Üst Kuruluşu OSBÜK
1. Ali Beke Altun
2. Ramazan Yalçıner
3. Mustafa Akın
4. Fatih Kerim Ölmez
5. Ali Bilgiç

OSBÜK Yedek Üyeler
1. Mehmet Zafer Kortak
2. Muhammet Uysal
3. Hikmet Düzenli
4. Mehmet Yüce
5. Yusuf Aslan

Son Güncelleme: 20.06.2019 19:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol