12 Mart 2017 Pazar 16:23
Karaman Valiliği, hava durumu yağış uyarısı

Karaman Valiliği hava durumu uyarısı yaptı. Bölge genelinin çok bulutlu, aralıklı yağmur, karla karışık yağmur ve yükseklerde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Konya'nın güneydoğu ilçeleri, Karaman merkez ve ilçeleri ile Niğde'nin güney ilçelerinin yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:

Sıcaklıkların 1 ila 3 derece düşeceği tahmin ediliyor.

RÜZGÂR:

Rüzgârın güney (LODOS) yönlerden yarın (Pazartesi) sabah saatlerine kadar kuvvetli (39-61 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (62-74 km/saat) şeklinde eseceği beklenmektedir.

YAĞIŞ UYARISI:

Önümüzdeki haftanın ortalarına kadar aralıklarla görülecek olan yağmur şeklindeki yağışların, Bölgemiz (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) genelinde zaman zaman ve yer yer kuvvetli olacağı (21-50 mm) tahmin edilmektedir.

RÜZGÂR UYARISI:

Rüzgârın güney ve güneybatı (LODOS) yönlerden Pazartesi günü sabah saatlerine kadar kuvvetli (39-61 km/saat) ve zaman zaman kısa süreli fırtına (62-74 km/saat) şeklinde eseceği beklenmektedir.

KAR ERİMESİ UYARISI:

Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri (12 derece) civarında seyredeceği ve yağması muhtemel yağmur şeklinde görülecek yağışlarla birlikte, esmesi beklenen güney ve güneybatı (LODOS) yönlerden rüzgârların rakımı yüksek olan alanlardaki (Konya’nın batı-güneybatı kesimlerindeki ilçeleri Beyşehir, Seydişehir, Hüyük, Doğanhisar, Derbent, Derebucak, Ahırlı, Yalıhüyük, Bozkır, Hadim, Taşkent, Akören ile Karaman’ın Ermenek, Başyayla ve Sarıveliler ilçelerindeki) mevcut karın erimesine neden olabileceği tahmin edilmektedir.

Kuvvetli yağış, kar erimesi ve rüzgârın neden olabileceği olumsuz şartlara karşı ilgililerin, vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Kamuoyuna duyurulur.

Son Güncelleme: 12.03.2017 16:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol