28 Haziran 2017 Çarşamba 21:01
Karaman Valisi Fahri Meral Göreve Başladı

Valilik hizmet binası önünde minik bir öğrenci tarafından çiçek sunumu ile karşılanan Karaman Valisi Meral’in karşılama törenine; İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Levent Tutuk, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri, muhtarlar ve valilik personeli katıldı.

Tören mangasını selamlayarak kendisini karşılayanlar ile tek tek tanışan Vali Meral, daha sonra Valilik Toplantı Salonunda bir tanışma toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Vali Meral; “Öncelikle bugün göreve başlarken, beni Karaman Valisi olarak görevlendiren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya şükranlarımı arz ediyorum” diyerek başladığı konuşmasının devamında Vali Meral şunları kaydetti; “Köklü bir tarihi ve geçmişi bulunan Karaman’da görev yapacak olmak, Karamanlılara ve Karaman’a hizmet etmek benim için bir onurdur. Güzel ülkemizin başkenti Ankara'dan, güzel Türkçemizin başkenti Karamanımıza hizmet sunmak ve sizlerin de istek ve destekleriyle meydana gelecek güzel ve kalıcı eserlere katkıda bulunmak üzere buradayız.

Türkçemizin Başkenti ve Türk Dilinin hamisi Karamanoğlu Mehmet Bey’in, Gönüller Sultanı ve Hoşgörü Aşığı Yunus Emre’nin memleketi, Büyük İslam düşünürü ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin Annesi Mümine Hatun’un medfun bulunduğu, sevgi ve hoşgörünün, huzur ve güvenin, barış ve kardeşliğin, kalkınma ve refahın, en güzel örneklerinin yaşandığı Karamanımıza hizmet etmek için buradayız.

İnsanlarımıza “imkân oluşturan”, “refahı ve adaleti tesis etmek için çaba gösteren”, yeni fırsatlar sağlayan bir anlayış içerisinde olmaya gayret göstereceğiz. Milletimize bu seviyede hizmet üretmek, şehrimizin kalkınmasına, insanımızın refahına, huzuruna katkı sağlamak, Karaman’ı bölgesinde fark yaratan bir merkez haline getirmek en büyük hedefimiz olacaktır.

Çalışma arkadaşlarımla karşılıklı güven, dostluk ve işbirliği anlayışı içinde çalışacağız. Temel felsefemiz ve hedefimiz; insana değer veren, her hareketin başlangıç ve bitiş noktası sevgi olan, hukuka bağlı, şeffaf, katılıma açık, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, vatandaşımıza güvenen, ona hizmeti kutsal bilen, güler yüzlü yönetim olacaktır. Temel prensibimiz, her zaman ve her şartta adalet olacaktır. Vatandaşların hakkını gözeten bir yönetim anlayışının olması için gayret göstereceğiz” dedi.

Karaman’ın yatırım çekmesi, tanıtımı, ihracatının artması, toplumsal bütünlüğünü koruması ve sosyal yapısının güçlenmesi gibi her konuda hedeflerimize ulaşmak ve Karaman’ı her yönüyle daha yukarılara taşımak için, gerek mesai arkadaşlarımla gerek saygıdeğer vatandaşlarımızla uyum ve istişare içinde var gücümüzle çalışacağız ve bu hedeflere ulaşmak üzere hep birlikte gayret göstereceğiz diyen Vali Meral konuşmasını şöyle sürdürdü; İlimizin önemli yatırımlarından olan Hızlı Tren, Havaalanı, Serbest Bölge, Teknoloji Geliştirme Bölgesi, 2. Organize Sanayi Bölgesi Kurulması, Enerji İhtisas Bölgesi, Lojistik Merkezi gibi projelerin hayata geçirilmesi Karaman için önem arz etmektedir. Ekonomik büyüklük, milli gelir, demiryolu ve karayolu ulaşımı, enerji, eğitim, sağlık, tarım ve hayvancılık gibi alanlarda makro hedeflerde Karaman ili olarak bugünkü yerimizden daha iyi bir seviyede olmak hedefimiz olacaktır.

Ülkemiz 2023 hedeflerine kararlı adımlarla yürürken,  bizler de Karaman’da milletvekillerimiz, belediyelerimiz, kamu kurumlarımız, üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve işadamlarımızla uyum içerisinde, özveriyle çalışarak, bu kutlu yürüyüşün en önünde olmaya gayret göstereceğiz” dedi.

Vatan savunmasında görev yaparken 25 Haziran 2017 tarihinde Hakkâri Şemdinli ilçesinde PKK’lı teröristler tarafından yapılan saldırı sonucu şehit düşen hemşehrimiz Oğuzhan Küçük’ün şahadet şerbetini içtiğini ifade eden Vali Meral; Başta ailesi olmak üzere yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Metanetli ve vakur örnek bir duruş sergileyen şehidimizin ailesine ve şehidimizin hakka uğurlanmasında göstermiş oldukları birlik ve beraberlikten dolayı Karamanlı hemşehrilerimize saygılarımı sunuyorum’ dedi.

Vali Meral, Karaman’da görev yapmış tüm valilere hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, bütün Karamanlı hemşerilerimi en içten sevgi ve saygıyla selamlıyorum diyerek konuşmasını tamamladı.

Anahtar Kelimeler:
Karaman ValisiFahri Meral
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol